Erciyes Kayak Merkezi Helal Turizm Konferansında Tanıtıldı

Erciyes Kayak Merkezi Helal Turizm Konferansında Tanıtıldı :Erciyes “Dünya Helal Turizm Konferansı”nda İslam ülkelerine tanıtıldı. Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı konferansta 25 ülkeden gelen profesyonellere Kayseri ve Erciyes sunumu yaptı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya Helal Turizm Konferansı´nda Erciyes büyük ilgi çekti. Şimdiye kadar birçok ülkede tanıtımı yapılan Erciyes, bu kez de İslam ülkelerinin yoğun ilgi gösterdiği “Dünya 2. Helal Turizm Konferansı”nda tanıtıldı. Birincisi geçtiğimiz yıl İspanya´nın Granada şehrinde düzenlenen konferans bu yıl Konya´da yapıldı. Malezya, Endonezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Suudi Arabistan, Bosna Hersek, Güney Afrika Cumhuriyeti gibi ülkelerden devlet, sivil toplum ve turizm sektörü temsilcilerinin katıldığı konferansa Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal´ın yanı sıra Yemen Turizm Bakanı Muammer Mutaher El Eryani, Arap Turizm Birliği Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid de iştirak etti. Akademisyen ve turizm profesyonelleri tarafından tebliğler ve sunumların yapıldığı Konferans´ta Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı da 25 ülkeden gelen profesyonellere Kayseri ve Erciyes´i anlattı.

Sunumda Helal Turizm konseptinin kış turizmi için de çok rahat uygulanabilir olduğunu vurgulayan Cıngı, bir Selçuklu şehri olan Kayseri´ye İslam dünyasından gelecek turistlerin kendi inançları ve hassasiyetlerine uygun muhteşem bir hafta geçirebileceklerini söyledi. Bölgenin hem tabiat ve dağ turizmi, hem kültür turizmi, hem de inanç turizmi açısından emsalsiz fırsatlar sunduğunun altını çizen Cıngı, özellikle İslam ülkelerinden kayak için İsviçre, Fransa, Avusturya gibi ülkelere giden turistlerin Erciyes´e getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü çalışmayı yapacaklarını ifade etti.