Erciyes Kayak Merkezi bu kış çok talep gördü

Erciyes Kayak Merkezi bu kış çok talep gördü :Erciyes Kayak Merkezi, Ocak ayındaki en yüksek bilet satış rakamını yakalayarak bu kış kayak severlerin Türkiye’de en çok tercih ettiği kayak merkezi oldu.

Türkiye’de en çok hangi kayak merkezleri tercih edildi?

Geçen yıl kış aylarına göre bilet alan yolcu sayısı %34 artarken, kayak severlerin bu kış sezonunda en çok tercih ettiği kayak merkezi Kayseri’nin Erciyes Kayak Merkezi oldu. Satış oranını bir önceki sezona göre %72 artıran Kayseri, kayak merkezinin popülerliği ile en fazla ziyaret edilen iller sıralamasında zirvenin sahibi oldu.

Kayak sezonunda tercih edilen 5 kayak merkezi; Kartalkaya, Uludağ, Palandöken, Kartepe ve Erciyes’in bağlı olduğu iller arasında yapılan araştırmada, Erciyes’ten sonra en çok tercih edilen kayak merkezi Palandöken oldu. Palandöken kayak merkezini sınırları içerisinde bulunan Erzurum satış oranını geçen seneye göre %17 artırırken, üçüncülüğü ise %12 artışla Kartepe – İzmit elde etti. %3 artışla Bursa Uludağ 4. Sırada tercih edilen kayak merkezi olurken, 5 kayak merkezi içerisinden kadın yolcuların en fazla tercih ettiği Kartalkaya ise geçen seneye göre kayak sezonunda satış rakamını %32 düşürerek en az tercih edilen kayak merkezi oldu.

Kayseri Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri şehir merkezine 25 km mesafede, 3916 m yüksekliğindeki Erciyes Dağı’nda kurulu bir kayak tesisi. Kayak tesislerinin yüksekliği 2150-3400 m’dir. Pistlerin eğimleri %10 ile %50 arasında değişiyor.

Kayak yapmak için en uygun zaman Aralık-Nisan aylarıdır. En yakın havalimanı tesislere 30 km mesafedeki Kayseri Erkilet Havaalanı’dır. Kayak Merkezi’ne ulaşmak için, Hisarcık kasabası üzerinden Tekir yaylası istikametine doğru yol almak gerekiyor. Kayseri şehir merkezinden hareket eden Develi Minibüsleri ile Kayak Merkezine ulaşmak mümkün. Tesislere kadar olan yol asfalt olup yıl boyunca açık tutulmaya çalışılıyor. Kar yağışının taşıt ulaşımını olumsuz etkilediği zamanlarda ise tesislere zincirsiz çıkmaya çalışan sürücüler Jandarma tarafından geri çeviriliyor.

Mevcut pistlerin %75’inde suni karlama ağı kurulmuş. Karsız geçen 2013-2014 sezonunun hemen başında suni karlama sayesinde Erciyes’te kayak yapmak mümkün kılınmış.

Snowkite (kar uçurtması) sporu Erciyes kayak merkezini dünyanın cazibe merkezlerinden biri haline getiriyor. Kışın düzenli esen rüzgarı, etrafında hiç ağaç olmaması, otellerin hemen önünden başlayıp tekrar otellere dönülebilmesi Erciyes’i snowkite için özel bir yer haline getirmiş durumda. Dünyada sayılı olan resmi snowkite alanlarından birisi de Erciyes’te bulunuyor. İlerde bu alanlarda uluslararası snowkite yarışlarının düzenlenmesi planlanıyor.

Erciyes Kayak merkezinde snowkite eğitimi alabilir ya da malzeme kiralayabilirsiniz. Ayrıca her yıl Erciyes’te uluslararası snowkite festivali düzenlenmektedir. Bu güne kadar düzenlenen festivallere Guillaume Chastagnol (Chasta), Marek Zach (Murphy), Johann Civel (JoJo), Pascal Boulgakow (Sultan), Wareck Arnaud (WaWa), Kari Schibevaag, gibi tanınmış snowkite sporcuları katılmıştır.

Erciyes kayak merkezinde 2014 Şubat Heliski test uçuşları yapılmış. Önümüzdeki yıllarda Erciyes ve çevredeki dağlarda Heliski yapılması planlanıyor.