Erciyes Kayak Merkezindeki kar yağışı yüzleri güldürdü

Erciyes Kayak Merkezindeki kar yağışı yüzleri güldürdü :Havaların soğumasıyla birlikte Türkiye’nin önemli kayak turizmi bölgesi olan Erciyes Dağı’nda da kar yağışı başladı.

Havaların soğumasıyla birlikte Türkiye’nin önemli kayak turizmi bölgesi olan Erciyes Dağı’nda da kar yağışı başladı. Erciyes Dağı’nda geliştirilen sistemlerle sezonun erken açılıp geç kapandığını belirten Erciyes A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, “Tüm Türkiye’den ve dünyadan misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte kış turizminin önemli yerlerinden ve en uzun kayak pistlerinden birine sahip olan Erciyes Dağı’na da kar yağışı devam ediyor. Yaz boyunca hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Erciyes A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, güzel yağışın sezonun bereketli geçeceğinin işareti olması temennisinde bulundu. Hava sıcaklığının eksi 4’leri bulduğunda Türkiye’nin en geniş kar üretme sistemine sahip olduklarını dile vurgulayan Cıngı, “Görüldüğü üzere çok şükür 2016-2017 kış sezonunu açıyoruz. Biz Erciyes A. Ş. olarak Erciyes Dağı’ndaki bütün tesislerimizi, pistlerimizi, kar ezme sistemimizi ve kar üretme sistemimizi yaz boyu tamir edip kış sezonuna hazır olması için çalışmalarımıza başlamıştık. Ekim ayının sonu itibariyle de kar yağışı başlamış oldu. İnşallah güzel yağış, önümüzdeki sezonun bol karlı, bereketli geçeceğinin bir işareti olarak değerlendirilir. Ümit ediyoruz ki Kasım ayı içerisinde kar yağışı gerçekleşerek sezonu erken bir şekilde açmaya gayret ederiz. Aslına bakılırsa Erciyes Dağı açısından karın yağmasından ziyade sıcaklık değerlerinin eksi 4’lere düşmesi daha önemli. Çünkü eksi 4’e düştüğü zaman biz Türkiye’nin en geniş kar üretme sistemlerine sahip bir dağ olarak kar üretip pistlerimizi açabiliyoruz. Akabinde aralık ayında yağan yağışlarla takviye olarak uzun süreli bir yapıya kavuşuyor. Bu da Erciyes Dağı’nda sezonun erken başlayıp geç bitmesini getiren önemli unsurlardan bir tanesi” ifadelerini kullandı.

Erciyes’te bu sezon yeni hizmetler sunulacak

Kayağa yeni başlayanlar için Hisarcık Kapı’da özel eğitim alanı hazırladıklarını vurgulayan Erciyes A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Tekir bölgesinde devam eden eğitim çalışmalarına alternatif sağladıklarının altını çizdi. Bu pistlere usta kayakçıların girme imkanının bulunmadığını sözlerine ekleyen Cıngı, şöyle devam etti:

“Erciyes Dağı’nda yeni başlayanlar için eğitim pisti hazırladık. Sadece eğitim alacakların, yeni başlayanların kayak yapabilecekleri, kayak öğrenebilecekleri, usta kayakçıların girme imkanı olmayan özel eğitim alanı oluşturduk. Teleferiğimizi ve yeni başlayanlar için özel pistlerimizi oluşturduk. İnşallah önümüzdeki yıllarda o bölgede daha yapılaşmaya giderek Türkiye çapında kayak eğitim merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Daha öncesinde Tekir’de devam eden eğitim çalışmalarına burası önemli bir alternatif olarak Hisarcık Kapı ile fonksiyon üstlenecek. Kayak eğitimleri bizim açımızdan çok önemli. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 200 milyon lirayı aşan bir yatırımla oluşturduğu çok büyük bir kayak merkezini yönetiyoruz. Dolayısıyla bu kayak merkezinden halkımızın da azami olarak istifade etmesini sağlamak için 4-5 yaşlarından itibaren halkımızın kendi belediyesinin ortaya çıkarmış olduğu bu güzellikten faydalanmasını çok önemsiyoruz.”

“Tüm Türkiye’den ve dünyadan misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız”

Türkiye’de kış turizminin yaz turizmine göre daha az önemde yer aldığını ifade eden Cıngı, Türkiye’deki ve dünyadaki insanların Erciyes Dağı’nın güzelliklerinden faydalanması gerektiğini söyledi. Cıngı, “Sadece Kayseri’den değil Türkiye’deki bütün vatandaşlarımızın, kayak severlerin, kış turizmine önem verenlerin ve yabancı turistlerin bu dağdan faydalanmalarını öngörüyoruz. Tabi kış turizmi Türkiye’de yaz turizmi kadar yer kaplamayan, önem atfedilmeyen bir turizm dalı. Halbuki özellikle Avrupa’da bütün vatandaşlar neredeyse hem yazın hem kışın tatile çıkıyorlar ve ülkelerindeki güzel tesislerden istifade ediyorlar. Biz de Türkiye’de bu kültürün oluşması için gayret ediyoruz. Kış turizminin bir turizm disiplini olarak gündemde yer almasını çok arzuluyoruz. Yaz turizmi ile kış turizmi arasındaki uçurum ülkemizde çok fazla. Halbuki ülkemizin yüzde 70’i dağlarla kaplı Erciyes de bunlardan en önemlilerinden bir tanesi. İlk olarak planlı ve programlı olarak oluşturulmuş bir kayak merkezi. Burada kayak yapacaklar gelip 34 tane pistte, uzunluğu 105 kilometreyi bulan pistlerde kayak yapıyorlar. Yapmayanlar da otellerde, dinlenme tesislerinde dağımızın büyüleyici güzelliğinden istifade ediyorlar. Onun için biz ilk kar yağışının da işaret ettiği gibi inşallah güzel bir sezon geçireceğimizi ve bu sezon boyunca da tüm Türkiye’den ve dünyadan misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.