Erciyes Kış Sezonunu Mutlu Kapattı

Erciyes Kış Sezonunu Mutlu Kapattı :Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes, yaklaşık 4 ay süren kış sezonunu 2 milyon ziyaretçiyle kapattı.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların geç soğuması ve kar yağışının gecikmesi nedeniyle kayak sezonunu ocak ayının ortalarında açabildiklerini ve 15 Nisan itibarıyla kapattıklarını söyledi.

Cıngı, 2014-2015 sezonunu kasım ayında suni karlamayla başlatıp nisan karıyla mayısın ilk haftasına kadar uzatmalarına karşın bu yıl hava sıcaklıklarının gece sıfırın altında 4-5 derecelere düşmemesi nedeniyle ocak ayına kadar sezonu açamamanın sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Geçen yıla göre 1,5 ay daha kısa bir sezon geçirmemize rağmen ziyaretçi sayımızı 1 milyon 600 binden 2 milyona çıkarmayı başardık. Hem bilet satışları hem de gelen ziyaretçi açısından yüzde 25 büyüme hedefimiz vardı. Bunu gerçekleştirmiş olduk. Bu yıl Erciyes’e gösterilen ilgi bizi de şaşırttı. Özellikle sömestr döneminde Erciyes’te tarihi bir ziyaretçi rekoru kırdık. Otellerin tamamı yüzde 100 doluluk oranıyla çalıştı. Hafta sonları da yine tüm otellerimiz tam dolulukla hizmet verdi. Hafta içleri ise en düşük yüzde 60-70 doluluk oranlarına sahiptik. Dolayısıyla sezon hem işletmecilerimiz hem de ziyaretçiler, kayakçılar açısında bereketli geçti. Erciyes’e gelen mutlu ve huzurlu bir şekilde ayrılmış oldu. Geçen yılı ziyaretçi ve kayakçı sayısı, aktivite açısından geçerek verimli bir sezon geçirmiş olduk.”

“Türkiye’nin en çok tercih edilen kayak merkezi”

Bir seyahat acentesinin kayak merkezlerini ziyaret edenlere yönelik yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre Erciyes’in Türkiye’nin en çok tercih edilen kayak merkezi olduğunu ifade eden Cıngı, fiyatlardaki ucuzluğun ve kolay ulaşım imkanlarının Erciyes’in cazibesini artırdığını, bundan dolayı da insanların Erciyes’i tercih noktasında ilk sıralara çıkardığını kaydetti.

Cıngı, Erciyes’in dünyanın en ucuz kayak merkezi olduğunu ve bu konuda da iddialı olduklarını, Türkiye’deki birçok kayak merkezinde ortalama 160 lira olan günlük kayakçı biletinin Erciyes’te öğrenciler için 30 liradan, yetişkinler için 50 liradan satıldığını anlattı.

Fransa, İtalya, İsviçre, Avusturya gibi Avrupa ülkelerinde günlük biletlerin kişi başı 50-60 avrodan başladığına dikkati çeken Cıngı, 4 kişilik bir ailenin sadece bilete 600-700 lira ödemek zorunda kaldığını, o fiyata Erciyes’te bir hafta tatil yapılabildiğini vurguladı.

Cıngı, yeme-içme ücretlerinin de birçok merkeze göre çok cazip olduğunu belirterek, kayak merkezinde 5 liraya sucuk ekmek satıldığına ve Erciyes’te her bütçeden insanların vakit geçirebildiğine işaret etti.

Erciyes’in İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropol kentlere uçakla 1 saatlik mesafede olması ve havaalanından 20 dakikada kayak merkezine ulaşılmasının da cazibesini artırdığını ifade eden Cıngı, şöyle devam etti:

“Tüm bu etkenler, Erciyes’i en çok tercih edilen kayak merkezi haline getirdi. Yurt dışından da bu yıl ciddi anlamda ziyaretçi aldık. Ortaya koyduğumuz kültür kayağı konsepti yabancı turistlerin çok büyük ilgisini çekti. Hollanda, Belçika, Almanya gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri’nden de bizi tatmin edecek derecede ziyaretçi aldık. Yabancı ziyaretçiler, 1 haftalık tur paketi kapsamında hem kayak yapıyor hem de Kayseri ve Kapadokya’da kültür gezilerine katılıyor. Bu da Erciyes’e yabancıların daha fazla ilgi göstermesini sağlıyor.”