Erciyes Sporculara Güç Verecek

Erciyes Sporculara Güç Verecek :Erciyes’te, sporcuların kamp yapabileceği spor sahaları, salonlar ve antrenman alanlarının yapımına bu yıl başlanacağı bildirildi.

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, sporcuların kamp yapabileceği spor sahaları, salonlar ve antrenman alanlarının yapımına bu yıl başlanacağı bildirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 300 milyon avroluk Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi’nde kamu ve özel sektör yatırımlarının 150 milyon avroyu geçtiğini ve alt yapının önemli ölçüde tamamlandığını belirtti.

Erciyes’in sadece kış döneminde değil 12 ay boyunca değerlendirilmesi için çalışmalar yaptıklarına işaret eden Çelik, bu çalışmanın en önemli ayaklarından birini de sporcu kamp merkezlerinin oluşturacağını ifade etti.

Erciyes’i dünyanın kamp merkezi haline getirebilmek için projeler geliştirdiklerini dile getiren Çelik, şunları söyledi:

“2 bin 200 rakımdaki Hacılar ve Hisarcık kapı arasındaki alanda kamp merkezi yapıyoruz. İlk etapta 8 futbol sahası ve spor salonu inşa edeceğiz. Dünyanın her tarafından Erciyes’e spor takımları gelerek kamp yapabilecek. Sadece futbol değil her branştan takımların Erciyes’te kamp yapmasına imkan tanıyacağız. Yüksek irtifadaki kampların sporcu sağlığı açısından faydası kanıtlanmış durumda. Biz de elimizdeki bu imkanı sporcuların hizmetine sunacağız. Sporcularımız Erciyes’teki kampla daha iyi hazırlanabilecek ve müsabakalara daha da güçlü katılabilecek. Erciyes’in tüm sporculara ekstra güç kazandıracağına inanıyoruz.”

Önceki yıllarda da yaz ve kış dönemlerinde birçok branştan spor takımlarının Erciyes’te kamp yaptığına dikkati çeken Çelik, bunu daha kapsamlı ve sistematik hale getireceklerini, ayrıca Erciyes Dağı’nı uluslararası kamp merkezi haline getirmek için gayret göstereceklerini vurguladı.

Çelik, Erciyes’in, Kayseri’nin dünyaya açılan kapısı olduğunu ve kamp merkeziyle birlikte bu özelliğinin daha büyük boyutlara ulaşacağını, daha farklı kesimlerin Erciyes’i ve Kayseri’yi tanıyacağını dile getirdi.

Erciyes Kayak Merkezi’nin ulaşım avantajına da değinen Çelik, “Havaalanından dağa ulaşmak 20 dakika. Türkiye’nin en uzak noktasındaki bir vatandaşımız, sporcumuz veya kayakseverimiz bulunduğu şehirden uçağa bindiğinde 2 saat içinde Erciyes’e ulaşmış oluyor. Bu özelliği açısından da Erciyes cazibe merkezi oluyor” diye konuştu.
– “Erciyes ikinci Davos olacak”

Erciyes’i Uludağ’da olduğu gibi sadece turistik veya Palandöken’de olduğu gibi sadece olimpik bir merkez olarak düşünmediklerini, çok yönlü bir kompleks olarak ele aldıklarını ifade eden Çelik, bu yılki planlamalar arasında çok büyük bir kongre merkezi projelendirdiklerini de kaydetti.

Kongre merkezi bittiğinde hem akademi hem iş dünyası hem de diplomasi çevresinin uluslararası geniş katılımlı projelerini Erciyes’te yapabileceğini aktaran Çelik, şöyle devam etti:

“Erciyes, kongre ve kamp merkezleriyle dünyanın ikinci bir Davos’u olacak. Bunun için gayret gösteriyoruz. Bu konuda kamunun yatırımları kadar özel sektörün yatırımlarını da önemsiyoruz. Hem belediye hem özel sektör iş birliği halinde yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Biz gerekli altyapıyı hazırlıyoruz. Yatırımcı da her şeyi hazır sorunsuz bir şekilde yatırımını yapıyor ve dev projede bize destek oluyor. Bu projeleri tamamladığımızda Erciyes Türkiye’nin eşi olmayan bir merkezi haline gelmiş olacak. Bunlar bizi heyecanlandıran çalışmalar.”

Çelik, ayrıca oteller bölgesi olarak adlandırılan alanda aktivite merkezi oluşturacaklarını ve kışın veya yazın dağ ortamından sıkılan vatandaşların burada vakit geçirebileceğini, bu sayede konaklama sürelerini uzatabileceklerini sözlerine ekledi.