Erciyeste Kayak Sezonu Devam Ediyor

Erciyeste Kayak Sezonu Devam Ediyor :Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden biri haline gelen Erciyes’te kayak sezonu devam ediyor.

2016 yılı içerisinde kar yağışının yeterince olmaması ve havaların sıcak gitmesi sebebiyle Avrupa genelinde ve Türkiye’de birçok kayak merkezinde kayak sezonu bitmiş olmasına rağmen Erciyes Kayak Merkezi’nde sezon devam ediyor. Suni karlama sistemleri ile 24 saat esasına göre çalıştıklarını belirten Erciyes AŞ Gen. Md. Yrd. Yücel İkiler, “14 Mart tarihinden itibaren gelen soğuk hava dalgasıyla sıcaklıkların istenilen seviyeler olan eksi derecelere ulaşmasıyla dağ genelinde suni karlama sistemlerini 24 saat esasına göre çalıştırıyoruz. Önümüzdeki günlerde de sıcaklıkların eksi değerlerde devam etmesi durumunda suni karlama sistemlerini non-stop çalıştırarak ve kayak pistlerine kar takviyesi yaparak kayak sezonunu uzatacağız.” diye konuştu.

Ayrıca İkiler, Avrupa genelinde ve Türkiye’de birçok kayak merkezinin sezona elveda demelerine rağmen Erciyes Kayak Merkezi’nde Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlar sayesinde, suni karlama sistemlerini kullanarak kayakçılara kesintisiz bir kayak sezonu sunabildiklerini belirtti.