Erciyeste Kayak Sezonu Uzadı

Erciyeste Kayak Sezonu Uzadı :Erciyes’te kar yağışı etkisini sürdürüyor. İki gündür etkili olan yağış nedeniyle Erciyes’te kayak sezonu Nisan ayının ilk haftasına kadar uzadı.

Son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle endişe yaşayan turizmcilerin, etkili olan kar yağışıyla birlikte yüzleri güldü. Kar yağışıyla birlikte Erciyes Kayak Merkezi’nde, kayak sezonunun Nisan ayının ilk haftasına kadar uzaması bekleniyor.

Baharın erken gelmesi ile birlikte birçok kayak merkezi sezonu kapatmışken, Erciyes’te kayak keyfinin aralıksız devam ettiğini belirten Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı; “Bu yıl baharın erken gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarındaki ani artış birçok kış turizm merkezinin sezonu erken kapatmasına neden oldu. Bu durumdan Erciyes Kış Sporları Merkezi minimum düzeyde etkilendi. Son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte kayak severler, Nisan ayının ilk haftalarına kadar Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak keyfini yaşamaya devam edebilecekler” dedi. Pistlerde bulunan kar seviyesi hakkında da bilgi veren Cıngı, “Yaptığımız ölçümler neticesinde şu anda pistlerde ortalama 60 ila 80 cm arasında sıkıştırılmış kar bulunuyor. Son yağışlarla birlikte bu seviyenin daha da artmasını bekliyoruz” diye konuştu.