Erciyes’te snowboard heyecanı

Erciyes’te snowboard heyecanı :2016 FIS Snowboard PGS Dünya Kupası Şampiyonası 26-28 Şubat’ta Kayseri’de gerçekleştirilecek.

Dünyaca ünlü snowboard sporcuları, bu hafta sonu Kayseri Erciyes Kayak Merkezinde gerçekleştirilecek 2016 FIS Snowboard PGS Dünya Kupası Şampiyonasında yarışacak. Kış sporları için eşsiz fırsatlar sunan Erciyes Kayak Merkezinde 26-28 Şubat tarihleri arasındaki dev organizasyonda 120 snowboard sporcusu “kristal küre” ödülünü kazanmak için mücadele verecek.

ZİRVEDE HEYECAN FIRTINASI

Kolay yapışmayan yumuşak karıyla Alpler’den sonra dünyanın ikinci büyük kış turizm merkezi olma yolunda ilerleyen Erciyes Kayak Merkezi, dev organizasyonla Kayseri’nin uluslararası tanıtımını sağlayacak. Türkiye’nin dört bir yanından Kayseri’ye gelecek kış sporları meraklıları, snowboard heyecanını yaşarken, dört mevsim karın eksik olmadığı 3 bin 197 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı’nda keyifli bir hafta sonu geçirecek.

KAYAK TUTKUNLARINA DAVET

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, kış sporlarının en heyecanlı ve en zevkli dallarından biri olan snowboard yarışlarına tüm kayak tutkunlarını davet etti. Türkiye’de snowboard sporcusu ve seyircisinin artması için bu şampiyonanın büyük yarar sağlayacağını belirten Erol Yaşar, “Federasyon olarak hedefimiz, yetenekli gençlerimizi ülkemize ve kayak dünyasına kazandırmak. Gelecek yıllarda bu tarz spor aktivitelerine ev sahipliği yapmak ve Türk sporcularla şampiyonluklar yaşamak istiyoruz” dedi.

AYKAN AUDİ’DEN KAYAK SPORUNA DESTEK

Volkanik bir dağ olması nedeniyle ağaçsız yapısından dolayı kış sporları için ideal özelliklere sahip Erciyes’te Aykan Audi logosu bulunan teleferik, gondol ve chairliflerle ulaşım sağlanacak. Heyecan dolu yarışları çıplak gözle izleme keyfi yaşayacak kayakseverler, yeni kasa Audi A4 Quattro’nun kış koşullarına karşı üstün özelliklerini tanıma fırsatı da bulacak.