Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru Projesi

Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru Projesi :Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Göksal Toksoy ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi oteller bölgesinde devam eden “Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru Projesi” çalışmalarını inceledi.

Karaman, burada yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan ve AB fonları ile desteklenen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen “Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru Projesi” kapsamında bölgede yapılan çalışmaların ne aşamada olduğunu öğrenmek amacıyla incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Projenin 8 milyon 800 bin avro bedelli olduğunu ve projeyle 12 bin yatak kapasiteli kayak merkezi bölgesinde kanalizasyon şebekesi, kolektör hattı, atık su arıtma tesisi, ticaret merkezi ve kar oyunları alanı ile çevre düzenlemesi yapılmasının planlandığını belirten Karaman,

“İnşaatlar, planlandığı şekilde yürütülüyor. Kış koridoru projesi tamamlandığında özellikle turizm alanında Sarıkamış’ta çok önemli gelişmeler olacak. Turizmin 12 ay sürdürülebilmesi ve dışarıdan gelen yabancı yatırımcılar için bu projeler hayati önem taşıyor. Kars Valimiz Sayın Rahmi Doğan’ın direktifleri doğrultusunda Belediye Başkanımız Göksal Toksoy ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle bölgede incelemelerimiz devam ediyor. Yapılan bütün çalışmaları titizlikle takip ediyoruz.”