Erzurum`da yeni olimpiyat heyacanı

Erzurum`da yeni olimpiyat heyacanı :DÜNYA Üniversiteler arası kış oyunları ile yıldızı parlayan Erzurum, 2017 yılı Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları`na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu nedenle adeta seferberlik ilan edilen kentte alt yapı ve kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi. Olimpiyat tesislerine yapılan yatırımların yanı sıra Palandöken Kayak Merkezi`ndeki il özel idaresine bağlı tesisler de Erzurum Büyükşehir Belediyesi`ne devrediliyor. Öte yandan yarıyıl tatiliyle birlikte hareketlenen Palandöken Kayak Merkezi`nde bugünlerde tatilcilerle, belediyenin açtığı kayak kurslarına katılan çocukların sesleri birbirine karışıyor.

AVRUPA GENÇLİK KIŞ OLİMPİYATLARI ERZURUM`DA YAPILACAK

2011 yılında 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na ev sahipliği yapan Erzurum yeni bir Uluslarası organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Çek Cumhuriyeti’nin Başkenti Prag’da düzenlenen Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) 44. Olağan Genel Kurulu’nda, Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları (EYOWF) 2017 organizasyonunun ev sahipliğini Erzurum’un yapmasına karar vermişti. Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları, Avrupa’nın 50 ülkesinden 17 yaş altı olimpik sporcuların yarışacağı Dünya’nın en büyük Olimpik Kış Sporları organizasyonlarından biri olma özelliğini taşıyor. Olimpik genç sporcular, 2017 yılının şubat ayında düzenlenecek olan EYOWF 2017 kapsamında buz pateni, buz hokeyi ve kayak dallarında gerçekleştirilecek olan bireysel ve takım sporu yarışmalarında performans göstererek, dereceye girmenin mücadelesini verecek.

ANDORRA PRENSLİĞİNE HEYET GÖNDERİLDİ

Erzurum’da yapılacak olan organisazyon için ise bütün kentte adeta bir seferberlik ilan edilmiş durumda. Alt yapı çalışmalarına hız verilen kentte, olimpiyat tesisleri de elden geçirilecek. Kentteki tarihi yapılarda sürdürülen restorasyon çalışmalarına da hız verilerek 2017 yılının şubat ayına yetiştirilmeye çalışılıyor. Öte yandan Palandöken Kayak Merkezi`ndeki il özel idaresine bağlı tesislerin de Erzurum Büyükşehir Belediyesi`ne devredileceği belirtildi. Devir işleminin ardından kayak tesislerinde iyileştirme çalışmalarının başlayacağı öğrenildi. Bu amaçla kısa bir süre önce Güneybatı Avrupa’daki Fransa ve İspanya arasındaki Andorra Prensliğine giden bir heyetin buradaki tesisleşme, kayak tesislerinin işleyişi, pistler, teleski, telesiyej, gondol lift gibi mekanik tesisler hakkında bilgi aldığı belirtildi. Heyetin Palandöken, Konaklı ve Kandilli kayak merkezlerinin dünya çapında bir kış turizm merkezi olması için alanında uzman olan yatırımcılarla görüştüğü öğrenildi.

YARIYIL TATİLİNDE PİSTLER YERLİ TURİSTLERE KALDI

Öte yandan Erzurum’daki kayak pistleri yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte tatilcilerin akınına uğradı. Ancak dünyada terör olaylarındaki tırmanış, Rusya ile süren uçak krizi nedeniyle bu sene pistler yerli turistlere kaldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi`nin geçtiğimiz yıl “kayak yapmayan kalmasın” sloganıyla başlattığı kış spor okulları kampanyası kapsamında her gün Palandöken tesislerine kayak öğrenmeye getirilen 360 öğrencinin neşeli sesleri, bugünlerde tatilcilerin seslerine karışıyor. Işıklandırılmış pistlerde gece de kayak yapabilen misafirler, kar raftingi, kızak ve şişme yastıklarla yapılan aktivitelerine katılıyorlar.

ERZURUM BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SEKMEN: “OLİMPİYATA HAZIRLANIYORUZ”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un kış turizminin lokomotifi olduğunu belirterek “Deniz seviyesinden 3185 metre yükseklikte olan Palandöken Dağı, kayak ve snowboard tutkunlarının vazgeçemediği Türkiye’nin en önemli kayak merkezini barındırır. Palandöken Kayak Merkezi, Türkiye’nin en uzun kayak pistine sahiptir. 6 bin kişinin konaklanacağı 32 bin kişinin de aynı anda kayak yapabileceği kayak merkezimiz, yüksek irtifası ve kaliteli karıyla sporseverlere sınırsız kayak keyfi sunmaktadır. Erzurum, 2017 yılında kısa adı EYOWF olan Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları’nı Kış Sporlarının Başkenti Erzurum’da gerçekleştireceğiz. Avrupa’nın 50 ülkesinden 17 yaş altı olimpik sporcuların yarışacağı dünyanın en büyük Olimpik Kış Sporları organizasyonlarından biri olma özelliğini taşıyan EYOWF 2017’den de alnımız akıyla çıkacağız. Bu büyük organizasyonda sportif yatırımların yanı sıra buz pateni, buz hokeyi ve kayak dallarında gerçekleştirilecek olan bireysel ve takım sporu yarışmalarında Türkiye olarak dereceye girmenin mücadelesini vereceğiz” dedi.