FIS Snowboard World Cup, 27 Şubat’ta Kayseri Erciyes’te

FIS Snowboard World Cup, 27 Şubat’ta Kayseri Erciyes’te :Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyon tarafından düzenlenen, ‘FIS Snowboard Dünya Kupası final etabı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes AŞ’nin destekleriyle 27 Şubat Cumartesi günü Develi Kapı’da başlayacak. Organizasyonun Türkiye’de yapılmasıyla ilgili konuşan Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, çok iyi bir çalışma ile bu seviyeye geldiklerini söyledi.

Organizasyonun tanıtım toplantısı, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı’nın da katılımıyla Ortaköy’deki Radisson Blu Bosphorus Hotel’de gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, “Çok güzel bir organizasyonun Türkiye duyurusunu sizlere yapmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye Kayak Federasyonu’na geldiğimizden bu yana yaklaşık 22 ay bir süre oldu. 22 ay için ortaya koyduğumuz bir hedef vardı. Türkiye’yi bir olimpik hedef çerçevesinde organize etmek, Türkiye’yi olimpik madalya alacak sporcuların yetişeceği ve dünyada kış turizminde çok önemli bir yer alacağı seviyeye getirmek. Bir taraftan sportif başarılarımızı arttırırken, öbür taraftan Türkiye’nin kış turizminin tanıtımını önemseyen bir stratejinin bir parçası olacağımızı ifade etmiştik.” dedi.

“Bugün sizlere memnuniyetle duyurduğumuz Türkiye’de ilk defa dağlarımızda bir dünya kupası organizasyonu yapma seviyesine ulaştık.” diyen Erol Yarar, konuşmasına şöyle devam etti:

“Evet büyükler kategorisinde dünya kupası almak gerçekten çok zordur. Güven ister çünkü dünyanın en iyi sporcuları gelmesi lazım. Çok güçlü bir alt yapı olması lazım ve organizasyonu yapan bölgeye ve federasyona çok büyük güven duyulması lazım. Bütün bunları bir arada 22 ay gibi kısa bir sürede sağlayabilmek zordur. Bütün arkadaşlarıma büyükşehir belediye başkanıma, organizasyon firmamıza profesyonel arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok iyi bir çalışma ile biz bugün bu seviyeye geldik. Memnuniyet verici olarak Kayseri gibi Türkiye’nin göz bebeği olan bir kayak bölgemizde yıllardır adeta onları ortaya koydukları emeğin bir ödülü olarak, 11 yıldır yaptıkları yatırımın karşılığı olarak artık Kayseri’yi naklen dünyaya gösterecek bir yarışmayı burada size duyurmaktan memnuniyet duymaktayım.”

Kayseri’nin neden seçildiğini de açıklayan Erol Yarar, “Kayseri, 11 yıldır durmaksızın bölgesine yatırım yapan ve bu yatırımları uluslararası standartta yapan bir şehir. Tek başlı yönetimle çok başlılığı engelleyen ve uluslararası standartta bir kayak merkezini yapma azmini hiç kaybetmeyen Türkiye’nin en büyük bölgesi olarak görüyorum.” diyerek, şöyle devam etti:

“Erzurum gibi, Bolu gibi, Bursa gibi Türkiye’nin kadim bölgeleri var. Bunların hepsinin potansiyeli var. Ama şunu ifade etmek istiyorum ki Kayseri, tek bir merkezden yönetilen Türkiye’nin en büyük kayak merkezi olma hüviyetiyle böyle bir yarışmanın alınması konusunda bizde hiçbir şüphe uyandırmayan ve güvenerek böyle bir yarışmayı alabilmemiz açısından çok önemliyi. Biz de onun için böyle bir yarışmanın Kayseri Erciyes’te yapılmasını uygun gördük. Teklifimiz de incelemeler sonucunda uygun görüldü ve FIS tarafından uygun görüldü.”

BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ÇELİK, VATANDAŞLARI KAYSERİ’YE DAVET ETTİ

Kayseri Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise yaptığı açıklamada, “Ben böyle bir organizasyon için ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızı Kayseri’ye davet ediyorum. Kayseri, ilklerin olduğu 6 bin yıllık medeniyete sahip bir şehir. Birçok yenilikleri Türkiye’de ilk defa başlatan yerel yönetime sahip bir şehir. Asayiş yönünden çok huzurlu ve sakin bir şehirdeyiz.” diye konuştu.

Erciyes’teki pistleri yerel yönetim olarak yaptıklarını ve yatırımın 200 milyon euro’yu bulduğunu anlatan Başkan Mustafa Çelik, “30 pist, 18 ayrı mekanik tesis bulunuyor. En uzun pistimiz 105 kilometre. 2 yıl içinde pist uzunluğu 160 kilometreye çıkacak. Bu tesislere saatte 25 bin kişiyi taşıyabiliyoruz. Tesisler, uluslararası camiada kabul görmüş dev firmaların kurduğu tesisler. Bu seneki hedef 2 milyon ziyaretçi. Yatak kapasitesinin ise Erciyes’te bin 500, şehirde ise 6 bin yatak kapasitesi. Erciyes’teki yatak kapasitesini de 6 bine çıkarmayı düşünüyoruz. Bir huzur şehri olan, planlı ve düzgün gelişen bir Kayseri’de planlı ve düzgün gelişmiş ve tek elden yönetilen bir kış sporları merkezine herkesi davet ediyorum. Yetkililere de böyle önemli bir organizasyonda Kayseri’yi seçmelerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantının ardından Erol Yarar ve Mustafa Çelik, üzerinde Kayseri’nin plakası olan 38 numaralı tanıtım formalarıyla basın mensuplarına poz verdiler.