Güzeldağ Kayak Merkezi kayak severlerin hizmetine açıldı

Güzeldağ Kayak Merkezi kayak severlerin hizmetine açıldı :Muş’ta etkili kar yağışından sonra Güzeldağ Kayak Merkezi kayak severlerin hizmetine açıldı.

Muş’a yaklaşık 8 kilometre mesafede olan Güzeltepe Kayak Merkezi’nde yılın ilk kayağı yapıldı.
Kayak sezonun açılmasıyla birlikte vatandaşlar kayak merkezine akın etti. Kayak severler kış aylarında ilgi odağı haline gelen kayak merkezinde bin 100 metre yüksekliği ve 2,5 kilometre uzunluğu olan pistin tadını çıkardı.

Snowtrack arızası nedeniyle kayak merkezinin gecikmeli hizmete açıldığını belirten İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Hamdullah Kardaş, Bitlis’ten destek alarak eksikliklerin giderildiğini söyledi.
Kayak Merkezinin hizmete açılması ile birlikte Slalom İl Birinciliği müsabakalarının da yapıldığını ifade eden Kardaş, “Sezonun başlamasıyla birlikte daha doğrusu ilimize kar yağışı birkaç gün önce olmuştu pistimiz yeni açıldı. Hem vatandaşlarımız, hem de çevre illerden gelenler var. Bu vesileyle biz alp disiplini ve snowboard yarışmalarımızı bugün yaparak bitirdik. Bu yarışmacılarımız hafta içinde Muş’u temsil etmek için Erzurum’a gidecekler. İlimizin kış mevsiminde en güzel yapabileceği, en anlamlı aktivite ve bugün müthiş bir potansiyel var” dedi.

Muş’ta kış mevsiminde kayak merkezine sporcuların yanı sıra yüzlerce vatandaşın da geldiğini kaydeden Kardaş, şunları söyledi:

“Buraya sadece sporcular gelmiyor, aileler, çocuklar, büyük, küçük, 70 yaşında dedeler geliyor. Pistimizin üniversiteye yakın olması hasebiyle öğrencilerimiz de buraya geliyor. Burada sosyal aktivitenin dışında kafeteryamız da mevcut, yiyecek ve içecek ihtiyaçları da burada karşılanmaktadır. Herkesi kayak pistine bekliyoruz, kayak öğrenmeye gelsinler kış sezonunu değerlendirsinler.”

Kayak merkezinde kaymanın tadını çıkaran Ülkü Ünver, “Bugün çocuklarla birlikte kayak merkezine geldik. Normal şartlarda Muş’ta hafta sonları çok fazla yapabileceğimiz bir aktivite yok ama burası gerçekten çok güzel. Ben buraya geçen yıl da gelmiştim, geçen yıl bu kadar kar yoktu. Ama bu yıl hem kar çok fazla hem de daha güzel. Bugün herhalde sis olmasaydı daha güzel eğlendirdik burada ama yine de sise de rağmen biz burada çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Kayak merkezinin hizmete açılması ile birlikte antrenmanlara başladıklarını vurgulayan kayak sporcusu Mustafa Gürbüz, “Kayak sezonu yeni açıldı, bugün de yarışımız var, mutlu ve sevinçliyiz. Arkadaşlarımızla beraber eğlenmeye çalışıyoruz. Kayak yaparak eğleniyoruz, her hafta sonu gelmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.