Hakkaride Kayak Keyfi

Hakkaride Kayak Keyfi : Hakkari’de kayak keyfi Merga Bütan Kayak Merkezi, kentte yaşayanlardan ilgi görüyor Hakkari’de kış sporlarına ilgi duyanlar, Merga Büte kayak merkezini tercih ediyor.

Kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki 2 bin 800 rakımlı bölgede bulunan kayak merkezine gelen vatandaşlar, kayak ve yürüyüş yapıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, yaptığı açıklamada, 6 yıl önce açılan kayak merkezinin özellikle hafta sonları yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Vatandaş geliyor pikniğini, kayağını yapıyor, eğleniyor, güzel zaman geçiriyor” dedi.

Kayak merkezinde sporcu da yetiştirdiklerini anlatan Güldal, “İlk zamanlarda sporcularımız ilk 10’a girmiyordu. Ama şimdi birçok sporcumuzu birincilik kürsüsünde görmeye başladık. Tesis büyüdükçe, huzur oldukça çok daha sporcular yetiştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Merkezin ziyaretçilerinden Erkan Kahraman, Hakkari’de öğretmenlik yaptığını belirterek, kentte çok fazla sosyal alan bulunmadığı için en güzel vaktin burada geçirildiğini söyledi.

Üniversite öğrencisi Eylem Aydemir de böylesi güzel bir doğada kayak yapmanın mutluluğunu yaşadığını, bu güzelliklerin mutlaka tanıtılması gerektiğini dile getirdi.