Hakkarideki kayak merkezleri sezona hazırlanıyor

Hakkarideki kayak merkezleri sezona hazırlanıyor : “İnşallah bu yıl daha büyük kitlelere, gruplara hizmet edeceğiz. Kayak merkezimizdeki çalışmalar son aşamada. Merkezimizi halkımızın hizmetine sunmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz”

Yılın 6 ayı kar yağmasına rağmen terör saldırıları nedeniyle kış turizminde istediği noktaya ulaşamayan Hakkari’de, kayak merkezlerindeki çalışmalarda sona gelindi. Kayak sezonunun açılmasıyla vatandaşların Hakkari’deki tesislerde ağırlanarak, kent turizmine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, sosyal etkinlik alanının kısıtlı olduğu kentte, kayak merkezinin açılmasıyla vatandaşların rahat nefes aldığını söyledi. Kayak merkezinin açılması için 2010’da çalışmalara başladıklarını anımsatan Güldal, o zamanlar tesisin bu kadar güzel olabileceğini kimsenin tahmin etmediğini anlattı.

Valiliğin katkıları ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) sayesinde bölgeye iki güzel kayak evi kurduklarını belirten Güldal, bu tesislerin de 10 gün içinde hizmete gireceğini kaydetti.

Hakkari’de 2 bin 400 rakımda bulunan Merga Bütan Kayak Merkezi’ndeki çalışmaların bütün hızıyla sürdüğünü ve kısa sürede halkın hizmetine sunulacağını anlatan Güldal, “Kışın ya Hakkari merkezde bir tur atacaksın ya kahvehaneye ya da eve gideceksin. Başka şansın yok. Fakat geçen yıl bitirip hizmete sunduğumuz kayak evimiz çok sıcak, güzel, geniş. İnsanlar burada aileleriyle akşama kadar dinlenip, değişik bir ortamda güzel vakit geçirip, tekrar aşağı iniyorlar.” dedi.

  • “Çalışmalar son aşamada”

Güldal, 2010 yılından bu yana bölgede çok güzel pistler açtıklarını, var olan pistleri de düzelttiklerini belirterek, bu yıl kayak tesisinin daha da büyüdüğünü ifade etti.

Kayak pistinin yanına bir de restoran açtıklarını belirten Güldal, “İnsanlar sabah erken saatlerde gelip akşama kadar burada zaman geçirebilir. İnşallah bu yıl daha büyük kitlelere, gruplara hizmet edeceğiz. Kayak merkezimizdeki çalışmalar son aşamada. Merkezimizi halkımızın hizmetine sunmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Böyle güzel bir pistimiz olduğu için mutluyum.” diye konuştu.

  • “Kayakçıların sevdiği kar kalitesi var”

Güldal, Hakkari’de kasım ayında başlayan kar yağışının nisan ayına kadar sürdüğünü anımsattı.

Mart ayının sonuna kadar kayak pistinde yeteri kadar kar olduğunu dile getiren Güldal, şunları kaydetti:

“Burada kayakçıların en çok sevdiği kar kalitesi var. Bu anlamda çok şanslıyız. Kar sezonu uzun geçiyor. Şehir olarak da güzel bir yerdeyiz. Hemen yanımızda İran ve Irak var. Komşu illerimiz var. Güzel ortamlar oluşursa yoğun ilgi olur. Daha büyük şirketler, oteller devreye girerse insanlara çok daha güzel hizmetler sunacağız. Geçen yıl kış ayında on binlerce kişiyi burada ağırladık. Yurt içi ve yurt dışından gruplar geldi. Bizim amacımız kayak merkezinde para kazanmak değil, ilimiz insanına güzel hizmetler sunmak.”