Haserek Kayak Merkezi’ne yoğun ilgi

Haserek Kayak Merkezi’ne yoğun ilgi :Bingöl-Elazığ karayolu üzerinde bulunan Haserek Kayak Merkezi, hafta sonları kayak severlerin akınına uğruyor.

Bingöl Kent merkezine 34 kilometre uzaklıkta Dikme Köyü yakınlarındaki Haserek Dağı zirvesinde bulunan ve Bin 600 metre pist uzunluğuna sahip, 70 yatak kapasiteli otel binası, teleski, telesiyej ve baby lift bölümlerinden oluşan Haserek Kayak merkezi, kayak severler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Hafta sonu tatilini fırsat bilerek Haserek Kayak Merkezi’ne gelen çok sayıda kayak tutkunu vatandaşlar kayak yaparken, bazıları da çocuklarıyla birlikte kar kızağıyla kayıyor.

Bingöl’de kısa süre önce açılışı yapılan Haserek Kayak Tesisleri hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, Kayak merkezi hakkında şu bilgileri verdi: “Haserek Kayak Tesislerimizi açmış bulunuyoruz. 70 yatak kapasitesine sahip bir otel binamız. 1600 metre uzunda 4 adet pistimiz bulunmakta. Kayak tesisimizin açılışını 2016 Ocak ayı itibarıyla açmış bulunuyoruz.”

Arıkan, “4-5 ay gibi önemli bir kayak sezonuna sahip kayak tesislerimizle ilgili en büyük hedefimiz, İlimizi, ülkemizi ulusal ve uluslararası alanda temsil edecek çok yetenlikli sporcular yetiştirmektir. Ayrıca halkımızın da bu kayak tesislerine ilgisini çekerek ve faydalanmalarını sağlamak. Şehir merkezine uzaklığı 34 kilometre olup, ulaşımı rahat sağlanmaktadır. Şehir dışından başka yerden gelmek isteyenlerde kısa sürede tesise ulaşabilir. Bu kayak tesislerini ilimize kazandıran ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kayak tesisimizin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Kış turizminin merkezi olacak

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Haserek Kayak Tesisleri yeni hizmete açıldığını belirterek, “Profösönel kayak yapan Şargeli hemşerilerimizin söylediğine göre, Haserek Kayak Tesisi bölgede bulunan kayak merkezlerinden en iyi pistine sahip. Bu kayak merkezimizin iyi bir tanıtımı yapılması halinde komşu iller olmak üzere Türkiye’nin birçok illinden buraya kayak yapmaya geleceklerine inanıyorum. Tesisimizin birkaç eksiği var bunların giderilmesi ve zenginleştirilmesi halinde yazında bura bir mesire alanı olarak kullanılabilir. Buranın doğal güzelliği meşhurdur. Çocukluğumuzda buralara gelip piknik yapardık. Yani sadece kış için değil yazında değerlendirilebilir. Kısa zamanda özelikle kış turizminin buraya yöneleceğine ve kış turizmin merkezi haline geleceğine inanıyoruz.”ifadelerini kullandı.

“Bingöl’de kış sporları kapsamında harika bir tesis yapılmış”

“Bingöl’de kış sporları kapsamında harika bir tesis yapılmış.” diyen Bingöl Tanıtım Derneği Başkanı M. Galip Akengin, “Bu güzel tesisin iyi bir şekilde tanıtılması gerekir. Bingöl’ün böyle bir tesise ihtiyacı vardı. Bu devasa tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçen ay Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu kayak tesisimizin açılışını yaptı. Tanıtım açısından iyi oldu, kendisine teşekkür ediyoruz. Bu kayak tesisimizin sadece Bingöllüler için değil, Türkiye genelinde herkesin gelip burada kayak yapabilir. Özelikle Bingöl dışında olan Bingöllülerin buraya gelip kayak yapmasını tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.