Ilgaz’da kızaklar birincilik için yarıştı

Ilgaz’da kızaklar birincilik için yarıştı :Geleneksel Kızak Yarışı, Ilgaz Doruk Kayak Pisti’nde bugün yapıldı. Etkinlikte Kastamonu, Çankırı, Bursa, Kars, Erzurum, Erzincan, Ankara ve Kütahya illerinden gelen 62 bireysel Yarışmacı mücadele etti.

Türkiye Geleneksel spor Dalları Federasyonu Başkanlığı’nın 2016 yılı faaliyet programında yer alan, Ilgaz Kaymakamlığı ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu desteğiyle gerçekleştirilen geleneksel kızak yarışı Ilgaz Doruk Kayak pistinde yapıldı.

Ilgaz Doruk Kayak Pisti üzerinde gerçekleşen etkinlikte Kastamonu, Çankırı, Bursa, Kars, Erzurum, Erzincan, Ankara ve Kütahya illerinden gelen 62 bireysel yarışmacı mücadele etti.

Yarışma için Ilgaz Kaymakamlığı’nca gerekli sağlık ve güvenlik tedbirleri alınırken büyük bir heyecana sahne olan etkinlikte yarışmacılar birbiriyle kıyasıya yarıştılar. Kızak Yarışmaları birinci, ikinci ve üçüncü tur; çeyrek final, yarı final ve final şeklinde yapılırken yarışma sonunda Aykut Aydınlı birinci, Kadir Ataman ikinci, Harun Şahin ise üçüncü oldu.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Günal Genç, “Bu programlarımız 2016 yılı faaliyet programında yer alan geleneksel kızak yarışmalarımız. Bu kızaklarımız 500 yıldan beri atalarımızın sürdüregeldiği müsabakalardır. Federasyonun bünyesine alınarak ilk defa Çankırı Ilgaz Dağ’ında geleneksel kızak yarışmalarımızı bugün gerçekleştiriyoruz. Bu yarışma sekiz ayrı ilden 62 sporcu katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Bu konuda bize destek olan başta Çankırı Valisi Vahdettin Özcan olmak üzere Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır ve sponsorumuz Red Bull ile Doruk Otel görevlilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik dereceye giren sporculara madalya ve plaket verilmesinin ardından program sona erdi.