İlkel teleferikle tehlikeli yolculuk

İlkel teleferikle tehlikeli yolculuk : Rize’nin Muradiye Beldesi’nde geçirdikleri bel ameliyatı nedeniyle değnek yardımıyla yürüyen 67 yaşındaki Marifet Yıldırım ile kuması 62 yaşındaki Yüksel Fırtına, yolu olmayan evlerine, bölgede varangel olarak bilinen ve 100 metre yüksekten geçen ilkel teleferikle ulaşıyor.

Merkeze bağlı Muradiye Beldesi Yeşildere Mahallesi’nde yaşayan Marifet Yıldırım ile kuması Yüksel Fırtına, yıllar önce arka arkaya bel ameliyatı geçirince değnek yardımıyla yürümek zorunda kaldı. Aynı evde yaşayan ancak ameliyat sonrasında, yola yaklaşık 800 metre mesafedeki bir yamaçta bulunan evlerine patika yoldan inip çıkmakta zorlanan kadınlar çare aramaya başladı. Marifet Yıldırım ile Yüksel Fırtına, eve ulaşabilmek için 150 metre uzunluğunda ve yaklaşık 100 metre yüksekten geçen ilkel teleferik yaptırdı.

“TEHLİKE ÇOK AMA YOL YOK”

Ameliyat sonrasında ellerinde değneklerle zaten normal yolda bile zorla yürüdüklerini anlatan, eve gitmekte çok zorlandıklarını ifade eden Marifet Yıldırım, kullandıkları teleferiğin de çok yüksekten geçtiğini ve çok korktuklarını belirterek, “Bize ya bir yol, ya da sağlam bir teleferik yaptırsınlar.

Bizi bu çileden kurtarsınlar. Çok korkuyoruz. Tehlike çok ama yol yok. Ne yapalım? Gözlerimi yumarak inip çıkmak zorunda kalıyorum” derken belinden 6 kez ameliyat olduğunu anlatan Yüksel Fırtına da, “Merdiven inip çıkamıyorum. Mecburen teleferikle gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Bazı komşularımız yol için arazi vermiyor. Öyle olunca da yol yapılamıyor. Bizim de gücümüz belli. Evimiz burada. İnip çıkarken dua okuyorum. Sesimizi duysunlar, yardım etsinler” diye yakındı.

Öte yandan Marifet Yıldırım’ın eşinin de hastanede tedavi gördüğü belirtildi.