İvriz Bölgesi İçin Teleferik Projesi hazırlıyor

İvriz Bölgesi İçin Teleferik Projesi hazırlıyor :Halkapınar’ın İvriz Bölgesi, birçok yerli ve yabancı turist çekiyor. Bölgede bazı hafta sonları araç park edecek yer bile kalmıyor. Belediye, kolay ve kapsamlı bir gezi için teleferik projesi hazırlıyor. Yeni projelerin bölgenin turizm potansiyelini genişleteceği düşünülüyor

Konya’ya 2 saat mesafede olan ve Hititler döneminden kalma İvriz Kaya Kabartmaları ile birçok yerli ve yabancı turisti çeken Halkapınar, turizm potansiyelini artırmak istiyor. Bu kapsamda, Konya Büyükşehir Belediyesi bölgede çalışmalarına devam ederken, Halkapınar Belediyesi de Teleferik Projesi hazırlıyor. Proje ile turistlerin daha kolay ve kapsamlı ziyarette bulunması amaçlanıyor. Özellikle hafta sonları ilçede, yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşanırken, bazı hafta sonları yaklaşık 2 bin aracın bölgeye giriş yaptığı ifade ediliyor.

YOĞUN ZİYARETÇİ GELİYOR

Projeleri hakkında Yeni Meram’a açıklamalarda bulunan Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, artık ilçelerinde turizm ile ilgili önemli çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyor. Bu kapsamda proje çalışmalarını hızlandırdıklarını anlatan Başkan Vardar, “İvriz Mahallemiz, Türkiye genelinde biliniyor. Bu mahallemize çok fazla ziyaretçi geliyor. Yabancı ziyaretçilerin sayısı da oldukça fazladır. Hititlerden kalma kaya kabartmaları büyük ilgi görüyor. Artık bu bölgemiz turistik bir yer haline geldi. Yüksek bir alanda yer alan Kızlar Sarayı, Oğlanlar Sarayı ve doğal mağaramız da ilgi görüyor. Bu bölgede turistik çalışmalar yapılıyor. Kabartmalar ile yüksek alan arasında birkaç kilometre mesafe bulunuyor. Bu alana teleferik çalışması yapılmasının turizm açısından uygun ve gerekli olduğunu gördük Bu çerçevede, Bursa ve Ordu’da araştırmalarımız oldu. Teleferik projemizi hazırlıyoruz. Yakın zaman içerisinde projemiz belirgin bir hal alacak” ifadelerine yer veriyor.

TELEFERİKTE KARARLILAR

Bazı hafta sonları ilçelerinde yoğun ziyaretçi trafiği yaşandığını da aktaran Fahri Vardar, “Araştırmalarımız neticesinde, 5 kilometrelik teleferik alanının 9 milyon TL’ye kadar bütçe istediğini gördük. Fakat bizim alanımızın kilometresinin az olması nedeniyle tahmini 4 veya 5 milyon TL’ye teleferiğin memleketimize kazandırılabileceğini düşünüyoruz. Bölgemiz, açık hava müzesi gibidir. Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediyemiz ile turizm adına çalışmalarımız devam ediyor. Teleferik ile turistlerin daha kolay ve kapsamlı bir gezi yapabileceğini umuyoruz. Teleferik, bölge turizminin daha da canlanması adına önemlidir. Hafta sonları bölgede neredeyse araç park edecek alan kalmıyor. O derece bir yoğunluk yaşanıyor. Bazı hafta sonlarında, yaklaşık 2 bin araç girişi oluyor. Madem önemli ve değerli kaynaklarımız var; bunları güzel projeler ile destekleyelim. Gelen ziyaretçilerimiz de memnun ayrılsın. Bölgemize teleferik getirmeye kararlıyız” diyor.