Karahisar Kalesi teleferik projesi onaylandı

Karahisar Kalesi teleferik projesi onaylandı :Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Karahisar Kalesi’ne teleferikle ulaşım için Eskişehir’deki Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan izin çıktığını açıkladı. Başkan Çoban, Kale ile Erdal Akar Parkı arasında kurulacak teleferiğin 2017 yılı sonunda hizmete sunulacağını aktardı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi ekim ayı toplantılarının ikinci oturumuna konuk oldu. Toplantı öncesinde İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’i ziyaret eden Başkan Çoban, toplantıda ise meclis üyelerine faaliyetler hakkında sunum yaptı. Başkan Çoban, Karahisar Kalesi’nin turizme kazandırılmasıyla ilgili bir soruya, “Teleferik görüntüyü bozuyor, silueti bozuyor dediler. Gazetelere ilan verdik, Afyon Kalesi’ne asansör yapacak teknik insanlar aranıyor dedik. İtalyan firmaları, İsviçre firmaları, Ankara firmaları geldi. Sadece çelik sisteme 52 milyon lira para gidiyordu, 10- 15 milyon da asansöre, 60- 65 milyon lira para gidiyordu. Bu çok ciddi bir rakam. SİT Kurulu’na götürdük, durumu anlattık, hesap ettiler. Bu cuma, Eskişehir’de kurul toplantısı vardı. Bizim istediğimiz Meydan’dan değil, Hıdırlıktan, Erdal Akar Parkı’na izin çıktı. Yazısı bugün yarın gelecek. Projeler yapılıyor. İnşallah teleferiğimizi 2017 yılı sonunda Afyon halkının hizmetine ve misafirlerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Afyonkarahisar’ın diğer illere göre yatırımlarda önemli aşama kaydettiğini vurgulayan Başkan Çoban, Afyonkarahisar’ın termali ve otelleriyle değil örnek çalışmalarıyla kendini ispatlamış, üniversite öğrencilerinin ziyaret ettiği duruma geldiğini vurguladı.