Kars Sarıkamış Cıbıltepe’de Sömestr Yoğunluğu

Kars Sarıkamış Cıbıltepe’de Sömestr Yoğunluğu :Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor.

Kış turizm merkezlerinden 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde, kar kalınlığı 140 santimetreye ulaştı. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla merkezdeki otellerde doluluk oranı yüzde 70’i buldu. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere çeşitli illerden gelen tatilciler, sarıçam ormanlarıyla çevrili pistlerde kayak, kızak ve snowboard yapmanın keyfini yaşıyor.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarıyıl tatiliyle birlikte kayak merkezindeki yoğunluğun arttığını söyledi.

Kayak merkezinin sahip olduğu imkanlarla tatilcilere keyifli bir kış tatili sunduğunu ifade eden Karaman, şunları kaydetti:

“Buraya gelecek olan yerli, yabancı tüm misafirlere, yüksek standartlarda konaklama ve pistlerle uygun ortamda bir tatil fırsatı sunuluyor. Otellerimizde bazı kapasite boşlukları vardı ama bu hafta itibariyle Sarıkamış’taki turizm tesislerinin büyük bir oranda dolduğunu görüyoruz. Doluluk oranı şu anda yüzde 70 seviyesinde ve bu önümüzdeki aylarda artarak devam edecektir diye düşünüyorum. Buradan da tüm vatandaşlarımızı bu doğal güzellikleri, bu güzel pistleri keşfetmeye davet ediyoruz.”

Kayak merkezindeki bir otelin genel müdürü Murat Demir de, kar yağışındaki artışla rezervasyonlarda da artış gözlendiğini belirterek, “Otelimizde yüzde 75 doluluk oranımız var. Görünen o ki, mart sonuna kadar pistlerdeki kar bizi rahat rahat götürecektir. Ülkemizin her yerinden talep var. Çevre illerden günübirlik gelmek isteyenler de oluyor” dedi.