Kartalkayada Sezonun İlk Kayağını Çalışanlar Yaptı

Kartalkayada Sezonun İlk Kayağını Çalışanlar Yaptı :BOLU’da yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının ardından kayak merkezi Kartalkaya’da bulunan oteller sezon hazırlıklarını hızlandırdı.

BOLU’da yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının ardından kayak merkezi Kartalkaya’da bulunan oteller sezon hazırlıklarını hızlandırdı. Otel çalışanları, kar kalınlığının 25 santime ulaştığı kayak merkezinde sezonun ilk kayağını yaptı.

Köroğlu dağlarının zirvesindeki 2 bin 200 rakımlı kayak merkezi Kartalkaya, kar yağışı ile birlikte beyaz örtüyle kaplandı. Kayak merkezindeki pistlerdeki kar kalınlığı yaklaşık 25 santime ulaştı. Bölgede yoğun kar yağışı, kayak merkezinde otelleri bulunan işletmecileri sevindirdi. İşletmeciler, kayak sezonunu açmak için çalışmaları hızlandırdı. Otel çalışanları sezon öncesi son eksiklikleri giderirken, pistlerde bulunan telesiyejlerin de bakımı yapıldı. Çalışanlar da karla kaplı kayak merkezinde sezonun ilk kayağını yaptı.

‘KAYAK SEZONU ERKENE ÇEKİLEBİLİR’

Grand Kartal Otel Genel Müdürü Halit Ergül, Kartalkaya’da yeni sezon için çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi. Ergül şöyle dedi:

“Bölgede kar kalınlığı yaklaşık 25 santime ulaştı. Etkili olan kar yağışı pistleri doldurdu. Bizler de sezon için çalışmalarımızı tamamlama aşamasına geldik. Her an tesisimizi açabilecek durumdayız. Kartalkaya yaklaşık 50 kilometrelik pistleri ve en iyi kar kalitesiyle kayak tutkunlarının vazgeçilmez kayak merkezleri arasında. Sezonu her yıl 15 Aralık’da açıyoruz. Kar durumuna göre bu tarihi daha erkene çekebiliriz.”