Kartalkaya Kayak Merkezi’nde sömestr yoğunluğu

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde sömestr yoğunluğu :Bolu’nun kayak merkezi Kartalkaya, yarıyıl tatiliyle birlikte tatilci akınına uğradı. Kayak tutkunları, kar kalınlığının 2.5 metreyi geçtiği kayak merkezinde kayak ve snowboard yaptı.

Köroğlu Dağları’nın zirvesindeki 2 bin 200 rakımlı Kartalkaya, okulların tatil olmasıyla birlikte sezonun en yoğun dönemini yaşıyor. Sömestr tatili nedeniyle müşterilerine 3, 4, 5 günlük paketler sunan oteller tamamen doldu. Toplam 2 bin yatak kapasiteli otellerin kapalı ve açık otoparklarında yer kalmadı. Bazı tatilciler, araçlarını kayak merkezinin girişindeki yol kenarlarına park etti. Kartalkaya’daki araç ve tatilci yoğunluğu, havadan drone ile çekilen fotoğraflara da yansıdı.

Tatilciler, Türkiye’nin en uzun pistlerine sahip kayak merkezinde kaymanın keyfini çıkardı. Telesiyejlerle Köroğlu Dağları’nın zirvelerine çıkan tatilcilerin kimisi karla kaplı dev çam ağaçlarının oluşturduğu büyüleyici manzara eşliğinde kayak yaptı, kimisi de snowboard heyecanı yaşadı.

Grand Kartal Oteli Genel Müdürü Emir Aras, Kartalkaya’nın son 10 yılda en yüksek kar seviyesine ulaştığını söyledi. Kar kalınlığının 2.5 metreye ulaştığını belirten Aras, “Bugün itibariyle en yoğun dönemimizi yaşıyoruz. Tüm odalarımızı sattık. Otelde yer yok şu an. Tüm otellerde durum aynı. Sömestr tatili boyunca bu yoğunluğun devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.