Kartalkaya`ya tatilci akını

Kartalkaya`ya tatilci akını :Bolu`nun kayak merkezi Kartalkaya’daki otellerin sömestr tatili rezervasyonları şimdiden yüzde 100`e ulaştı.

Son dönemde artan terör olaylarının turizm sektörünü olumsuz etkilediği Türkiye’de kış turizminin en önemli merkezlerinden Kartalkaya, bu durumdan etkilenmedi. Son yağışlarla kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı kayak merkezi, sömestr tatili öncesi yerli turistlerin akınına uğradı. Otelleri dolduran tatilciler, kar makineleriyle kayak için hazırlanan pistlerde kayak ve snowboard yapmanın keyfini çıkardı. Kayak tutkunları, telesiyejlerle Köroğlu Dağları’nın zirvelerine çıkıp, yaklaşık 35 kilometreyi bulan pistlerde kaymanın heyecanını yaşadı. Karla kaplı çam ormanlarının oluşturduğu büyüleyici doğa eşliğinde kayak yapan tatilciler, gün boyu pistlerden inmedi.

Kartalkaya’daki otellerin, sömestr tatili rezervasyonları da tamamen doldu. Grand Kartal Oteli Genel Müdürü Emir Aras, sömestr tatili nedeniyle otellerindeki doluluk oranının yüzde 99 olduğunu açıklayarak, “Bir kaç odamız kaldı. Onlar da geçiş dönemleri. Aradaki bir kaç oda haricinde diğer odaların tamamı doldu. Sezonun çok iyi geçeceğini düşünüyorum. Kayak merkezinde bulunan tüm otellerin dolduğunu düşünüyorum. Pistlerimizin durumu çok iyi ve hepsi açık. Yaklaşık 2 metre kar var pistlerde. Bu kış uzun ve güzel bir sezon olacak” dedi.