Kartepe Kayak Merkezinde sezon hazırlığı

Kartepe Kayak Merkezi’nde sezon hazırlığı :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartepe’de sezon başlamak üzere. Zirvede şu sıralar sonbaharın güzellikleri yaşanıyor, kar yağması halinde sezonun Aralık ayında açılacağı belirtiliyor.

12 YILDA 2 MİLYON ZİYARETÇİ
2004 yılından buyana hizmet veren Kartepe Kayak Merkezi bugüne kadar 2 milyonu aşkın ziyaretçi ağırladı. Kartepe The Green Park Otel’de ise yıllık 170 bin ziyaretçi ağırlandı. Yerli turistlerin yanı sıra Suudi Arabistan, Kuveyt, İran, Katar ve Lübnanlı turistlere de yaz ve kış sezonunda konaklama hizmeti verildi.

KONAKLAMA FİYATLARINDA ARTIŞ YOK
Kartepe Green Park Otel’de konaklama fiyatlarında bu yıl artış yok. Ancak özel günlerde fiyat değişikliği söz konusu. Fiyat uygulaması hafta içi yarım pansiyon Skipas kullanımı ve sıpa kullanımı dahil 440 TL. Hafta sonu bu fiyat 880 TL olarak açıklanıyor. Misafir hafta sonu iki gece kalırsa fiyat 620 TL’ye düşüyor. Tek kişilik oda fiyatları ise hafta içi 330 TL, hafta sonu 660 TL. Misafir yine hafta sonu iki gece kalırsa fiyat 455 TL ‘ye düşüyor. Kartepe’de konaklamanın yanı sıra günü birlik gelenlere kayak, snowboard, ayakkabı ve baton kiralama imkânı da sunuluyor. Fiyatlar malzemenin kalitesine ve çeşitliliğine göre 50 TL ile 150 TL arasında değişiiyor.

KAYAK DERSİ
Kartepe Kayak Merkezi’nde ayrıca Kayak eğitimi de var. 1 saati 150 TL olup, kişi sayısı ve gruplar artıkça fiyatta da düşüş uygulanıyor. Doğa tutkunları, Kartepe yakınlarındaki Kuzu ve Altınoluk yaylalarında kamp, piknik ve yürüyüş de yapabiliyor.

DOĞA HARİKASI
Kartepe doğasıyla ilk ve son baharda ayrı güzellikler barındıyor. İlkbaharda doğanın uyanışına tanıklık edenleri, sonbaharda da farklı güzellikler bekliyor. Yoğun sise rağmen yola düşen sararmış yapraklar ve keskin soğuk nefes aldığınızda ciğerlerinizi açıyor. Samanlı Dağları’nın zirvesi olan Kartepe’de uzunlukları 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen 14 kayak pisti mevcut. Zirveye taşıyan 3 telesiyej olup orta ve kolay derecelerdeki snowboard pist sayısı 20. Fiyatları ise hafta içi 50 TL sınırsız, hafta sonu yine sınırsız 100 TL.

KAPALI SPOR SALONUNA 10 MİLYONLUK YATIRIM
Kartepe Gren Park Otel, yaz aylarında özellikle Milli takımlar başta olmak üzere birçok spor kulüplerinin de kamp ve konaklama adresi. Bu yıl kayak pisti altında 4 bin metre kare alan üzerine 10 milyonluk yatırımla kapalı spor salonu hizmete girdi. Kapalı spor salonunda 2 adet profesyonel basketbol ve voleybol sahası bulunuyor.

SAMANLI DAĞLARININ ETEKLERİNDE EŞSİZ MANZARA
Samanlı Dağları’nın 1640 rakımlı zirvesinde bulunan Kartepe’deki otel 2016-2017 kış sezonunu açmaya hazırlanırken, bir saat mesafesiyle İstanbullu kayak severlerin de tercihi. Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi’nin aynı anda izlenebildiği Kartepe Kayak Merkezi, ziyaretçilerini bu eşsiz manzarasıyla da cezbediyor. Hafta sonu tatili için bölgeye akın edenleri şimdi kış tatili bekliyor. Zirve yolu üzerinde tatilciler için apart oteller de mevcut olup Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi’ne hâkim Kartepe, snowboard tutkunlarının yeni adresi olarak bu kış sezonu da dolup taşacağa benziyor.