Kastamonu Belediyesinin Teleferik Projesine Anıtlar Yüksek Kurulundan onay

Kastamonu Belediyesinin Teleferik Projesine Anıtlar Yüksek Kurulundan onay :Kastamonu Belediyesi tarafından yapılması planlanan Teleferik projesine, Anıtlar Yüksek Kurulu uygulamasına onay verdi.

Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın kamuoyu tarafından çılgın proje olarak adlandırılan Teleferik Projesi’nin uygulamasına onay verdi. 25 Şubat tarihinde projenin prensipte onayını veren Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 19 Ekim Çarşamba günü Kastamonu’da yapılan toplantıda ise projenin ayaklarının geldiği parsellerinin imar tadilatlarını görüşerek onay vermişti. Kurul, Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın da katıldığı toplantıda Teleferik Projesi’nin uygulama onayını verdiğini açıkladı. Projenin uygulama onayının alınmasıyla birlikte ihale çalışmaları da hız kazandı.

Kastamonu’nun en değerli iki sembolü olan Kastamonu Kalesi ile Saat Kulesi’ni bin 40 metrelik bir hat ile birbirine bağlayacak olan ve 6 kişilik sabit kleminli grup gondol teleferiğinin ihalesinin en hızlı şekilde gerçekleştirileceğini ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yaklaşık 9 milyon TL değerindeki bu yatırımın ödeneği dahil her şeyinin hazır olduğunu projenin hızla başlanıp bitirilmesini hedeflediğini vurguladı. Teleferik Projesi’nin vakit kaybetmeden başlatılacağını söyleyen Başkan Babaş, “İlimizin tarihi ve kültürünü canlanması adına çok önemli bir projenin onayını aldık. Tarihi ve kültürel fiziksel alt yapının oluşturulup canlı tutulabilmesi açısından Teleferik Projesi bizim için çok önemliydi. Bu proje ile Kastamonu Kalesi, Saat Kulesi, Seyrangah Tepesi, Bakırcılar Çarşısı, 2’nci etap Sokak Sağlıklaştırma alanı ve Nasrullah Meydanı birbirine bağlanacak. Proje ihalenin yapılmasının ve işe başlanmasının ardından 6 ay içerisinde bitirilecektir. Kastamonumuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.