Kayak sporunun geleceği Hacılar’da ele alındı

Kayak sporunun geleceği Hacılar’da ele alındı :Türkiye Kayak Federasyonu Başkanvekili Fatih Kıyıcı ve Yönetim Kurulu üyeleri Kayseri’ye geldi. Başkanvekili Kıyıcı, Kayseri’de faaliyet gösteren kayak spor kulüplerinin temsilcileri ile Hacılar Belediyesi Keklik Tepesi Tesisleri’nde bir araya geldi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanvekili Fatih Kıyıcı, geride kalan kayak sezonunun değerlendirmesi ve kulüplerin istek ve dileklerini öğrenmek üzere Kayseri’ye geldi. Hacılar Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı, Keklik Tepesi Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıya, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ve kulüp yöneticileri ile kayak federasyonu delegeleri katıldı. Kayseri’de kayak sporunun geleceğine ilişkin görüşmelerin yapıldığı toplantının açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici yaptı. Türkiye Olimpiyatları Hazırlık Merkezlerinin kayak sporuna desteğinin olacağını dile getiren Eskici sözlerini şöyle sürdürdü; “Kayak sezonu sona erdi. Buna rağmen kışın olan birlik ve beraberlik sürüyor. Ferdi branşlarla ilgilenmesi kolay. ilimizde, kayak sezonun süresi az. Kısa sürede çok işler yapmak gibi büyük bir göreviniz var. Kış boyu çalışıldı. Sportif anlamda çok başarı elde edemedik ama yinede Kayseri olarak iyi durumdayız.”

Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı’da Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin dünya standartlarında bir kayak merkezi yapmak için Erciyes’e çok ciddi yatırımlar yaptığını ifade ederek, Erciyes A.Ş. olarak Erciyes Dağı’nda gerçekleştirilen tüm faaliyetleri işletmeye çalıştıklarını, şimdiye kadar da belli bir standart ve kalitede hizmet verdiklerini söyledi.

Kayak sporunun yaşı olmadığına dikkat çeken Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise Erciyes Dağı’nın Kayseri’nin yüz akı olduğunu ve büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Başkan Ekici, Hacılar ilçesi açısından bakıldığında Erciyes’in çok önemli yeri olduğunu, bu anlamda da kayak sporuna her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanvekili Fatih Kıyıcı da, “Sabah Kayseri’ye geldik ve ilk olarak il müdürlüğümüze ziyarette bulunduk. Daha sonra kulüp başkanları ile bir görüşmemiz oldu ve şimdi de buradayız. Eksiklerimizi gördük ve önümüzdeki sezonda telafi noktasında daha fazla gayret göstereceğiz. Görüşme fırsatımız olmayan kişilerle görüştük. Bizler için çok değerli olan fikir alış verişinde bulunduk. İnşallah yeni sezonda hep birlikte daha güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.