Kayakla Oryantiring Türkiye Şampiyonası Sarıkamış’ta Yapıldı

Kayakla Oryantiring Türkiye Şampiyonası Sarıkamış’ta Yapıldı :Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen “Kayakla Oryantiring Türkiye Şampiyonası”, final yarışlarıyla tamamlandı.

Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi Çamaşır Dere mevkisinde iki gündür devam eden yarışlara Hakkari, Ağrı, Kars, Erzurum, Sivas, Bingöl, Van, Erzincan, İzmir, Bursa ve Ankara başta olmak üzere birçok ilden yaklaşık 150 sporcu katıldı. Kayaklı sporcular, 2300 rakımlı ormanlık alan içerisinde oluşturulan parkurlara koyulan elektronik okuyucuları, parmaklarına takılan elektronik cihazlarla okutup yön bulmaya çalıştı.

Varış alanına ulaşmak için kıyasıya mücadele eden sporculardan bazıları küçük çaplı kaza geçirdi. Kars UMKE personeli kaza yapan sporculara anında müdahale etti. Bu arada Federasyon yetkileri kar üzerine kadına şiddeti kınayan ve lösevi destekleyen yazıları dikkat çekti.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, madalya töreninde yaptığı konuşmada, ilçede bu yıl ikinci defa düzenlenen yarışların başarıyla tamamlandığını söyledi.

Sarıkamış’ta yapılacak her türlü spor organizasyonuna Valilik, Kaymakamlık ve belediye olarak büyük destek verdiklerini belirten Karaman,” Kristal karı ve sarıçam ormanlarıyla Kayakla oryantiring sporunun Türkiye’de yapılacak en müsait yeri Sarıkamış’tır. Sarıkamış dünya güzeli turistik bir yerdir. Buranın bu potansiyelini siz sporcular ve organize yetkilileriyle tanıtmamız lazım. Kayakla oryantiring Federasyonu Başkanı ve organizasyon üyelerine, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy’da, Sarıkamış’ın yaz, kış bütün mevsimlerde sporun birçok dalında yapılacak bütün yarışma organizasyonlarına ev sahipliği yapacak güçte olduğunu ifade ederek, ”Şu anda Türkiye’nin birçok yerinde kayak yapılmazken Sarıkamış Kayak merkezinde kayak mevsimi devam ediyor. Onun için bu turizm ve şehitler diyarı ilçemiz kısa sürede dünya markası haline getireceğiz ”diye konuştu.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Metin Değirmenci ise, İki yıldır bu yarışmanın yapıldığını, ikisinin de Sarıkamış’ta yapılmasının nedeni, coğrafik yapının çok uygun olduğunu belirtti.

Bu tür ulusal organizasyonların büyük fedakarlık gerektiğini ifade eden değirmenci,” Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu’nun koordinesinde, Spor Toto’nun sponsorluğu, Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış belediyesi, Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kars UMKE ‘nin katkı ve destekleriyle Türkiye Şampiyonasını Sarıkamış’ta yapmanın mutluğunu yaşıyoruz. Bu manada yeni bir spor dalı olmasına rağmen federasyon olarak önemli yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Kayak federasyonu ile birlikte alt yapımızı güçlendirerek önümüzdeki yıllarda Sarıkamış’ta uluslararası yarışmalar düzenlemeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Madalya törenine, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy,Kafkas Üniversitesi SABESYO Müdürü Doç.Dr. Ali Dursun Aydın,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Türkiye Oryantiring Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Metin Değirmenci,federasyon görevlileri ile sporcu ve vatandaşlar katıldı.

İki gün süren yarışlarda derece elde eden sporcular, şöyle sıralandı: Erkek 16 – Aykut Maçi, Kadın 16 – Gülenay Aygel, Erkek 18 – Ramazan Maçi, Kadın 18 – Gülcan İçgüleş, Erkek 20 -Uğur Ayçiçek, Kadın 20 – Ayşe Canata, Erkek 21 – Yunus Metin, Kadın 21- Siti Ören,Erkek 35 – Mustafa Koç,Yeni Başlayan Erkek-Murat Tetik, Yeni Başlayan Kadın -Ceren Demiri, kategorilerinde birinciliği elde ettiler.