Keltepe Kayak Merkezi Projesi

Keltepe Kayak Merkezi Projesi :Karabük İl Genel Meclis Üyesi Seyfettin Dikmen, Keltepe Kayak Merkezi Projesiyle ilgili çalışmaların başladığını bildirdi.

Dikmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, kente yapılacak yatırımların en önemlisinden birisinin Keltepe Kayak Projesi olduğunu söyledi.

Yetkili firmanın çalışmalarına başladığını belirten Dikmen, “Bu tesisi hem Karabük için hem de bölgemiz açısından çok önemli bir yatırım olarak görüyoruz. Bu yatırım ile şehrimize gelen ziyaretçiler ve turistler Safranbolu, Yenice ve diğer ilçelerimizi birlikte gezme noktasında olacaklar. Buranın böylelikle bir cazibe merkezi olacağı kanaatindeyiz.” dedi.

Tesisin sadece kayak tesisi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Dikmen, şöyle konuştu:

“İhale süreci ve altyapı çalışmaları uzun sürdü, kolay bir yatırım değildi. Nihayetinde ihaleler gerçekleştirildi ve çalışmalar şu an devam ediyor. Karabük yatırımlar anlamında gelişmekte olan bir il. Bu gelişmeye kayak tesisinin de çok ciddi bir ivme kazandıracağını değerlendiriyoruz. Bu yatırımı sadece kış aylarında 3-4 aylık bir yatırım olarak görmemek lazım. Kayak merkezinin etrafına yapılacak yatırımlarla yaz döneminde de bu bölgenin turizme kazandırılması için de çalışmalar yapmak lazım. Bunlar da yapıldığında gerek yerli gerekse yabancı turist noktasında Karabük’e çok ciddi bir girdi sağlanacağını değerlendiriyoruz.”