Konya’nın Kayak Merkezi Aladağ Beyaz Gelinliğini Giydi

Konya’nın Kayak Merkezi Aladağ Beyaz Gelinliğini Giydi :Konya’nın kış sporları merkezi olacak Derbent ilçesindeki Aladağ, Mart ayının son günlerinde yeniden beyaz gelinliğini giydi.

Konya’nın bazı ilçelerinde kar yağışı hem vatandaşları hem de tarımsal faaliyetlerde bulunan üreticileri mutlu etti. Derbent ilçesinde Mart ayının son günlerinde yağan kar, ilçeyi beyaz örtüyle kapladı. Konya’nın kayak merkezi Aladağ’da beyaz gelinliğini giydi. Kar yağışı ilçe halkını ve yörede yaşayan çiftçileri memnun etti.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, bu yıl kış döneminin kurak ve yağışsız geçmesinin üzüntüsünü yaşarken, Mart ayının son haftalarında gelen yağışla mutlu olduklarını belirtti. Yağmur beklerken kar yağışı sürpriziyle daha çok sevindiklerini vurgulayan Acar, “Kar yağışı bölgemizdeki su kaynaklarını canlandırıp hareketlendirirken, göletlerin doluluk oranlarına inşallah olumlu etki yapacak. Ayrıca, bir başka mutluluğumuz Aladağ’ın beyaz gelinliğini yeniden giymesi oldu. Çünkü Konya’nın kış sporları merkezi olacak bu konuda çalışma yürütülen Aladağ’a kar düşmesi, yaşanacak kayak keyfinin belki Nisan ayı sonlarına kadar devam edilmesini sağlayacak. Derbent’te 5 santim olan kar kalınlığının Aladağ’ın zirvesinde daha üst noktaya ulaştığını tahmin ediyoruz” dedi.

Öte yandan, kar yağışı Derebucak ilçesi ile Beyşehir’in yüksek rakımlı mahallelerinde etkili olurken, yerleşim merkezleri ve tabiat beyaz örtüyle kaplandı.