Köy çocuklarına kayak eğitimi veriliyor

Köy çocuklarına kayak eğitimi veriliyor :Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin daha iyi tanıtılması amacıyla başlatılan ‘Sivas’ın Yıldızları Parlıyor’ projesi kapsamında uluslararası anlamda sporcular yetiştirmesi hedefleniyor. Kayak merkezinde çevre köylerde ikamet eden çocuklar ile sevgi evlerinde kalan çocuklarında yer aldığı 330 çocuk eğitim görüyor.

Proje ile ilgili açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde 330 öğrenciye kayak eğitimlerine başlandığını ve ülke genelinde iyi ve kalite sporcular yetiştirileceğini ifade etti.

Ayhan, 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi tesislerinin güzel bir yatırım olduğunu ifade ederek, tesislerde bu değeri ülke gündemine oturtarak Türkiye’de ve uluslararası anlamda çok ciddi manada sporcular yetiştireceklerini vurguladı.

Tanıtım toplantısının ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve diğer katılımcılar eğitim alan çocuklar ile birlikte kayak yaptı.