Küpkıran Kayak Merkezi’nde Yarıyıl Yoğunluğu

Küpkıran Kayak Merkezi’nde Yarıyıl Yoğunluğu :Ağrı’daki Küpkıran Kayak Merkezi’nde, yarıyıl tatilinin başlamasıyla yoğunluk yaşandı.

Sabah erken saatlerden itibaren merkeze gelen çocuklar, kızaklarla kaymanın keyfini sürerken, anne ve babaları ise snowboard ve kayak yaptı.

Ağrı Valisi Musa Işın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin aileleriyle tatil keyfini Küpkıran Kayak Merkezi’nde çıkardıklarını söyledi.

Ağrı’daki kayak merkezine yabancı turistlerin de geldiğini ifade eden Işın, “Etrafımızdaki yerleşim alanlarından da, hatta İran’dan da gelenler oluyor. Kış turzimi burada iyi geçiriliyor. Zaman zaman ben de burada kayak yapıyorum. Dolayısıyla ilimiz için fevkalade önemli bir tesis. Çocuklarımız, gençlerimiz, öğretmenlerimiz, sağlık personellerimiz ve vatandaşlarımız zamanlarını burada geçirmektedirler” dedi.

Kayak tesisinin daha da büyütüleceğini kaydeden Işın, valiliğin projeleri kapsamında daha büyük kayak merkezlerini yaparak insanların kayak sporundan istifade etmelerini sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

-Öğrencilere karne hediyesi oldu

Tatilcilerden Rahmi İsen ise torunumun karnesi iyi olduğu için karne hediyesi olarak haftasonu kayağa getirdiğini söyledi. İsen, “Çocuğu eğlendirmeye getirdik. İnsanlar buraya gelsinler. Ağrı’nın güzel bir aktivitesi bu. Gençlerimiz kahve köşelerinde okey oynayacağına gelsinler burada kaysınlar” ifadelerini kullandı.

Sercan Şahin (9), babasının karne hediyesi olarak kayak merkezine getirdiğini belirterek, “Babam kardeşimle bana karnemiz iyi olursa bizi kayak merkezine getireceğini söyledi. Ben ‘Teşekkür Belgesi’ kardeşim ise ‘Takdir Belgesi’aldı. Şu an da burada çok mutluyum ki” diye konuştu