Kütahyada kayak merkezi kurulması çalışmaları

Kütahyada kayak merkezi kurulması çalışmaları : Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar, Kütahya’nın Gediz ilçesindeki Murat Dağı’nın Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi haline gelebileceğini söyledi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, TKF Başkanı Erol Yarar ve beraberindeki heyet, Murat Dağı’nda yapılması planlanan kayak merkeziyle ilgili bölgede incelemelerde bulundu. Heyet, Murat Dağı’nın yaklaşık 2 bin 300 metre olan zirvesine kadar çıktı.

TKF Başkanı Erol Yarar, burada yaptığı açıklamada, Kütahya’nın, Türkiye’de kayak yapılabilen 48 ilden biri olduğunu belirtti. Yarar, şunları kaydetti:

“Termal kaynaklar bakımından ve kayak sporu için gerekli olan toz karın olduğu Kütahya’nın Gediz ilçesindeki Murat Dağı, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi haline gelebilir. Kütahyamızın potansiyeli çok yüksek. Hem Ege Bölgesi’nde olması hem de termal kaynaklara sahip olması açısından Türkiye için çok önemli bir kayak merkezi haline gelebilir. Burada kayak sporuna elverişli toz kar da mevcut. Hem termal, hem kayak turizminin birlikte yapılacağı tesislerin hızlı bir şekilde kurulması bekleniyor. Murat Dağı hem ormanlık bir alan, hem kaplıca hem de kayak alanlarıyla çok önemli bir yere gelecektir.”

Yarar, federasyon olarak Kütahya’da kayak merkezi kurulması için üzerine düşen görevi yerine getireceğini sözlerine ekledi.

Vali Şerif Yılmaz da Gediz’deki Murat Dağı’nın Ege Bölgesi’nin en yüksek dağlarından biri olduğunu, kar potansiyeli ve kayak sporu açısından toz kara sahip ender dağlardan bir tanesi olduğunu vurguladı.

Murat Dağı’nın hem kayak sporu hem de termal turizm açısından önemli avantajlara sahip olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

“Elimizdeki bu değerin hem turizme hem de ekonomiye katkısını sağlamak için Murat Dağı’nın termal kaynaklarıyla kayak merkezini birleştirelim istedik. Uzun süredir hem yer tahsisi, hem imarla ilgili çalışmaları devam ettiriyoruz. TKF Başkanı Erol Yarar ekibiyle beraber geldi. Hem Türkiye hem de dünyadaki kayak turizmini değerlendirdik. Murat Dağı’nda yapılacak çalışmaları beraber yapalım istiyoruz. Tecrübelerinden, birikimlerinden istifade etmeliyiz. Çevre illerle birlikte bölgede eksikliğini duyduğumuz kayak merkezinden azami şekilde istifade etmenin yolunu kısa zamanda hep birlikte açacağız.”