Manisa Spil Dağına teleferik turizmi patlatacak

Manisa Spil Dağına teleferik turizmi patlatacak :Spil Dağı’na teleferik yapılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Veysel Eroğlu, Manisa’yı dağ turizminin ve şifalı bitkilerin merkezi haline getireceklerini ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa Spil Dağı Milli Parkı’nı bütün dünyaya tanıtmak istediklerini bildirdi.

Spil için teleferik ihalesinin yapıldığını, otellerin yapımına başlandığını hatırlatan Eroğlu, “Spil Dağı’nı ve Mesir Tabiat Parkı’nı dünyaya tanıtmak istiyoruz. Tüneller bittiği zaman ulaşım çok daha kolay olacak. Teleferik de tamamlandığında bütün dünyadan Spil Dağı’na akın olacak” dedi.

Manisa’da tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda da bir açılım yapmak istediklerini ifade eden Eroğlu, “Manisa’da bazı işadamları mesir balı diye müracaat etmiş. Halis mesir balı konusunda markalaşmışlar. Bu konuda ormanlarımızı arıcılara açıyoruz. Mesir balı markası ismi alan iş adamları geldiğinde ormanlarda yer tahsis ediyoruz. Birkaç adet de bal ormanı kurduk. Her türlü desteği vereceğiz. Çünkü burada bal üretiminin önemli olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

AK Parti Hükümetinin Manisa’ya büyük önem verdiğini vurgulayan Bakan Veysel Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, ‘Manisa’ya ne yapılması gerekiyorsa yapın’ talimatı verdi. Manisa’ya yapılması gereken her ne varsa ‘evet’ dedik. Vekillerimizle birlikte Manisa’ya yeni yatırımları yapacağız. Manisa’yı organik gıda üretim ihracatının bir merkezi haline getirmek istiyoruz. Sadece üzüm değil, sadece mesir macunu değil, aynı zamanda diğer gıda maddelerinin, şifalı bitkilerin merkezi olmasını istiyoruz.”