Manisada Teleferik Güzergahına Rüzgar Ayarı

Manisada Teleferik Güzergahına Rüzgar Ayarı :Manisa’da ihalesi tamamlanan ve kısa bir süre içerisinde temeli atılması planlanan 7,5 kilometre uzunluğunda iki etaptan oluşacak teleferik hattının güzergahı rüzgar tehlikesi sebebiyle değişikliğe uğradı. Bakanlık onayına sunulan yeni güzergahının onaylanması ardından projeye ilk kazma vurulacağı bildirildi.

Manisa’da ihalesi tamamlanan ve kısa bir süre içerisinde temeli atılması planlanan 7,5 kilometre uzunluğunda iki etaptan oluşacak 50 milyon TL’lik teleferik projesi için belirlenen güzergahlarda rüzgar tehlikesi sebebiyle değişikliğe gidildi. Rüzgardan dolayı tehlike yaratacağı düşünülen Spil Dağı Yamaç Tepe güzergahı hattı, Seyir Tepe güzergahı hattına kaydırıldı. Güzergah çalışmaları tamamlanan projede yeni güzergah olarak belirlenen Seyir Tepe güzergah hattı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı onayına sunuldu. Bakanlığın ardından ilk kazma vurulacak proje Manisa Adliyesi arkasından Seyir Tepe’ye, ardından ise Spil Dağı At Alanı’na gidilmesi şeklinde 3 istasyon olarak planlandı.

İKİ YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

Teleferik ihalesini alan Tekinalp Şirketler Grubu, Avusturyalı Doppelmayr teleferik firması ile sözleşme imzaladı. Bakanlığın onayının ardından inşaat çalışmaları başlayacak olan teleferik projesinin iki yıl içerisinde tamamlanması bekleniliyor. 60 kabinle saatte 500 kişiyi Spil Dağı’nın zirvesine çıkarmayı planlanan projeyle Manisa’nın turizmine katkı sağlanmasının amaçlandığı bildirildi.

OTELLERİN TEMELİ ATILDI

Teleferik projesi çalışmaları devam ederken, teleferik projesi ile birlikte Manisa Spil Dağı’nda hayata geçilmesi planlanan 26 bin 100 metrekare alan üzerine 246 yatak kapasiteli spor oteli ve 16 bin metrekare alan üzerine 132 yatak kapasiteli sağlık otelinin temel kazım çalışmalarına da başlanıldı. Projelerin tamamlanması ardından Manisa’ya toplamda 100 bin TL’lik yatırım yapılmış olaağı kaydedildi.