Manisalıların 40 yıllık teleferik hayali gerçek oluyor

Manisalıların 40 yıllık teleferik hayali gerçek oluyor :Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa’daki ziyaretleri kapsamında Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i ziyaret etti.

Manisa’ya bir dizi ziyaretler ve Spil Dağı Teleferik projesinin tanıtımı için gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Manisa Valiliği ziyaretinin ardından Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i ziyaret etti. Valilikten belediyeye kadar yürüyerek ve esnafı selamlayarak giden Bakan Eroğlu belediye önünde çiçekler ve tezahüratlarla karşılandı.

Ziyaretin kendilerini oldukça memnun ettiğini ve Bakan Eroğlu’nu Manisalı olarak gördüklerini kaydeden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Manisa’nın ve Manisalıların 40 yıllık bir hayali vardı bu hayal Spil Dağına bir teleferikle çıkma hayaliydi. Ben göreve geldikten sonra konuyla ilgili yoğun bir mesai harcadım. Sayın Bakanımızı defalarca ziyaret ettim ve hep kabul ettiler şükranlarımı sunuyorum. Sayın Bakanımızın ısrarlı takipleri sayesinde teleferikle ilgili ihale yapıldı. 27 Mayıs’ta da iki otel ve teleferiğin yer teslimi yapıldı. Nasip olursa önümüzdeki günlerde temeli atılacak ve Manisalıların 40 yıllık hayali gerçeğe dönüşecek. Sadece bu teleferik projesini sayın bakanımızın hayata geçirmiş olması bile Manisalıların kendisini şükranla anmasını için yetecektir. Spil Dağının zirvelerine altın harflerle ismi yazılması gereken bir bakanımızdır. Kendisiyle ne kadar gurur duysak, teşekkür etsek azdır” dedi.

13 Mayıs Cuma günü Spil’de bir program düzenleyeceklerini kaydeden Bakan Eroğlu ise, “Spil Dağını önce Türkiye’ye sonra da bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Buraya gelen insanlar, hasta olanlar, nefes darlığı olanlar, hatta kanser hastalığı olanların gelip 15-20 gün içinde şifa bulduklarını söylüyorlar. Burası her bakımdan şifa kaynağı bir dağ. Güzellikler dağı ve bütün her şey ayaklar altında. Hele o yılkı atlarını görüp de onları seyretmek bir ömre değer. Yani diyeceğiz ki, dünyada cenneti tasvir etmek çok zor ama en azından bir nebze de olsa cenneti dünyada görmek isteyenler gelsin Spil Dağına. Sloganımız nasıl?” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Bakan Eroğlu’na içinde Mesir macunu ve kuru üzümün de yer aldığı Manisa’nın yöresel ürünlerinden oluşan bir sepet ve vav harfinin işlendiği bir tablo hediye etti.