Manisaya teleferik müjdesi

Manisaya teleferik müjdesi :Manisa’da, yıllardır hayali kurulan teleferik projesi inşaatı, Nisan ayının ilk haftasında başlıyor. İhaleyi alan Tekinalp Şirketler Grubu, teleferik firması Avusturyalı Doppelmayr şirketi ile sözleşme imzaladı. Manisa Adliyesi arkasında Nisan ayının ilk haftasında inşaat çalışmaları başlayacak olan 7,5 kilometre uzunluğunda iki etaptan oluşacak teleferik hattının iki yıl içerisinde tamamlanması bekleniliyor.

Konuya ilişkin bilgi veren AK Parti Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik, 50 milyon lira yatırımlık teleferik hattının Nisan ayının ilk haftasında inşaat çalışmalarının başlayacağını söyledi. 7,5 kilometre uzunluğunda iki etaptan oluşacak teleferik hattının, iki yıl içerisinde tamamlanacağını belirten Başkan Çelik, “Teleferik projesi bakanlıklar düzeyinde takip ettiğimiz bir proje. İhaleyi alan Tekinalp Şirketler Grubu, teleferik firması Avusturyalı Doppelmayr şirketi ile sözleşme imzaladı.

Sözleşme neticesinde ayakları Manisa Adliyesi arkasındaki araziye kurulacak olan teleferik inşaatı çalışmaları Nisan ayının ilk haftasında başlayacak. Teleferik hattı 50 milyon liralık yatırım olacak. İnşallah 2017 yılında tamamlanacak proje ile vatandaşlarımız artık saatlerce yol gitmek zorunda kalmayacak. 60 kabinle saatte 500 kişiyi Spil’i taşıyacağız. Seyahat süresi iki etap halince gerçekleştirilecek. İlk etabı 15 dakika, ikinci etabı ise 10 dakika sürecek. Hattın zirveye ulaşması ise toplamda 25 dakika olacak. Yani vatandaşlarımız istedikleri zaman 25 dakikada Spil’in zirvesine çıkabilecek” dedi.

TURİZME KATKI

Teleferik projesi ile şehrin turizmine ve markalaşmasına büyük katkı sağlayacaklarını belirten Başkan Çelik, “Bu şehirde turizmle ön plana çıkmamız gerektiğine inanıyoruz. O nedenle sahip olduğumuz büyük nimetlerden biri olan Spil’in daha çok gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Bu projenin gerçekleşmesi ile de artık Manisalı vatandaşların yıllardır hayalini kurduğu teleferik projesi de gerçek olacak. 2017’den itibaren Spil’e teleferikle çıkacağız. Manisa’da oturup da hala Spil’e gitmeyen vatandaşlarımız var. Proje Manisa’nın turizmine katkı sağlayacak. Manisa’ya gelen turist sayımız artacak, şehrimiz daha da gelişecek, güzelleşecek, ekonomik anlamda daha da büyüyecek” şeklinde konuştu.