Mart Kapıdan baktırır, Sarıkamış’ta kayak yaptırır

Mart Kapıdan baktırır, Sarıkamış’ta kayak yaptırır :Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, “Ben, ülkemizin her yanından, çevre il ve ilçelerden bütün kayak severleri Sarıkamış’a davet ediyorum ” dedi.

Türkiye’nin kristal kar kalitesi ile ünlü ve en önemli kayak merkezlerinden Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezinde, Mart ayının ortalarına gelinen bu günlerde hala kayak keyfi yaşanıyor.

Kış mevsimi boyunca yerli ve yabancı turisti ağırlayan 2634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi’ndeki pistlerde kar kalınlığı halen 45 santimetrenin üzerinde bulunuyor.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yaptığı açıklamada birçok kayak merkezinde sezonun kapandığını Sarıkamış’ta kayağın devam ettiğini söyledi.

Dünya’da ve Türkiye’de çoğu kayak merkezinin sezonu kapattığını ancak Sarıkamış’ta mükemmel kar bulunduğunu belirten Toksoy, şunları konuştu:

“Şu an da 1 ve 2. Etap pistlerimizde bastırılmış olarak 45 santimetrenin üzerinde kar bulunuyor. Kayak tutkunlarına buradan sesleniyorum. Sarıkamış’a gelin bu kayak pistlerini doldurun. Mart ayında sarıçam ormanları içinde kayağın keyfini doyasıya yaşayın. Kayak merkezimizdeki mevcut 9 pistin tamamında çok rahat kayak yapılabiliyor. Ancak sezon sonuna yaklaştığımız için dışarıdan çok fazla talep olmuyor. Bu amaçla pistlerdeki bu muazzam karın boşa eriyip gitmesine gönlümüz razı olmuyor. Ben, ülkemizin her yanından, çevre il ve ilçelerden bütün kayak severleri Sarıkamış’a davet ediyorum.”