Merga Bütan Yaylası’nda 2800 Rakımda Kayak Keyfi

Merga Bütan Yaylası’nda 2800 Rakımda Kayak Keyfi :Hakkari’nin 2800 rakımlı Merga Bütan Yaylası’ndaki kayak merkezi hafta sonları vatandaşların akınına uğruyor.

Şehir merkezinden 12 kilometre uzaklıkta bulunan ve 800 metre piste sahip 2800 rakımdaki kayak merkezine akın eden vatandaşlar, saatlerce kaymanın keyfini yaşadı. Son günlerde havaların ısınması ile birlikte hafta sonları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü bünyesinde faaliyet gösteren Merga Bütan Yaylası’ndaki kayak merkezine akın eden aileler, burada hem kaymanın heyecanını hem de piknik yapmanın mutluluğunu yaşıyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin Hakkari halkına güzel bir hizmet sunduğunu belirten vatandaşlar, kayak merkezinde yüzlerce insanın hem spor hem de piknik yaparak tatilini en iyi şekilde değerlendirdiğini ifade ettiler. Vatandaşlar; “İlimizde kışın çok fazla etkinlik yapılamıyor. Kışın ya kahve köşelerinde oturacaksınız ya da caddelerde bir iki tur attıktan sonra eve döneceksiniz. Bu bakımdan kayak merkezimiz Hakkari’yi büyük ölçüde rahatlatıyor. Çünkü burada yüzlerce insanın spor yapmasının yanı sıra insanlarımız hem eğleniyor hem de piknik yapıyor. Tüm halkımızı kayak merkezine spor, piknik yapmaya, eğlenmeye ve bu güzel havayı teneffüs etmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştular.