Milli Kayakçı Sigara Parasına Gençleri Spora Kazandırıyor

Milli Kayakçı Sigara Parasına Gençleri Spora Kazandırıyor :Kayak branşında Türkiye şampiyonluğu bulunan ve kayak antrenörlüğü yapan Yılmaz, gençlerin sigara içmesini engelleyerek, bir paket sigara parasına kayak yapmalarını sağlamayı hedefliyor.

Kayak branşında Türkiye şampiyonluğu bulunan ve kayak antrenörlüğü yapan Ali Yılmaz, (46) gençlerin sigara içmesini engelleyerek, bir paket sigara parasına kayak yapmalarını sağlamayı hedefliyor.

Ağrılı eski milli kayakçı olan Yılmaz, çocukları ve gençleri kayak sporuna teşvik etmek amacıyla kentteki Küpkıran Kayak Merkezi’nde kayak takımlarını 10 TL’ye kiraya vererek, gençleri düşük bir maliyetle kayak yapmaya teşvik ediyor.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amacının çocukları ve gençleri sokaklardan ve kahvehane köşelerinden kurtarmak olduğunu söyledi.

Kayak sporunun artık parası olanlar tarafından yapılmadığını, maddi durumları iyi olmayan vatandaşların da kayak yapabileceğini belirten Yılmaz, “Ağrı Valiliği’nin ‘Gençlere kayak veriyoruz’ isimli bir projesi var. Kayak yapmak isteyen ve maddi durumu elverişli olmayan çocuklara valilik tarafından malzeme yardımı yapılacak ve kayak eğitimi vereceğiz. Kayak yapmak isteyen çocuklara yardımcı olup onları kayak ortamına çekiyoruz” dedi.

“Sigara parasına kayak takımı kiralıyoruz”

Ağrı’daki çocukların ve gençlerin büyük bir çoğunluğunun sigara içtiğini savunan Yılmaz, şöyle konuştu :

“Madde bağımlısı, agresif ve kahve köşelerindeki gençlerimizi spora ve kayağa çekmek için mücadele ediyoruz. Ağrı da spor alanında çok yetenekli çocuklarımız ve gençlerimiz var. Amacımız her evden en az bir sporcu çıkartmak ve gençlere bir paket sigara parasına kayak yaptırmak. Bugün bir paket sigara 10 TL ve biz de kayak takımını 10 TL’ye kiraya veriyoruz. 10-15 TL’ye burada kayak kayılabiliyor. İnşallah bu projemiz tutar ve karşılığını da görüyoruz.”

Ekmeklerini kayaktan çıkarıyorlar

Çocukları Mert ve Eda’nın da kayak öğreticiliği yaptığını ifade eden Yılmaz, geçimlerini kardan ve kayak sporundan sağladıklarını belirtti.

Eski Milli kayakçı Ali Yılmaz’ın oğlu Mert Yılmaz (20) ise kayak sporunun kendileri için bir ata sporu niteliği taşıdığını söyledi. Kayağa 8 yaşında başladığını, hedefinin diğer çocukları da bu spora çekmek olduğunu ifade eden Ali Yılmaz, ” Kardeşlerim olsun, amcamın çocukları, akrabalarım olsun hepimiz kayağa küçük yaşta başladık. İl birincilikleri ve Türkiye şampiyonlukları elde ettik.” diye konuştu.