Olympos Teleferik Hattında Bakım Çalışmaları Başladı

Olympos Teleferik Hattında Bakım Çalışmaları Başladı :Antalya’nın Kemer ilçesinde 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nda bulunan teleferikte bakım çalışmaları başladı.

Kemer Tahtalı Dağı’nda yer alan Olympos Teleferik, 11-21 Nisan 2016 tarihleri arasında bakıma alındı. Geçtiğimiz yıl 230 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan Olympos Teleferik’in bakım çalışmalarını, İsviçreli, Avusturyalı ve Türk mühendisler gerçekleştiriyor. Özel olarak yurt dışından getirilen emniyetli koruma bariyeleri içerisinde güvenliğin ön planda tutulduğu çalışmalar ile yerden metrelerce yükseklikte çalışan mühendisler, halatların, makinelerin ve direklerin bakımlarını yapıyor.

GÜMRÜKÇÜ: “GÜVENLİ YOLCULUK ÖNCELİĞİMİZ”

Bakım çalışmaları hakkında bilgi veren Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, “Misafirlerimizin güvenli bir yolculuk yapmaları bizim için oldukça önemli. Günlük, aylık, yıllık ve 5 yıllık periyotlar halinde bakım çalışmaları yapıyoruz. Avusturya’dan, İsviçre’den gelen ve tesisimizin mühendisleri 10 günlük çalışma ile teleferiğimizi bakıma aldılar. Teleferiğimizin halatlarının, makinelerinin ve direklerin belirli dönemlerde bakım yapılması gerekiyor. 11 Nisan’da başlayan çalışmalarımız 21 Nisan tarihinde son bulacak. 21 Nisan’dan itibaren rutin teleferik seferlerimize başlayacağız” dedi.

DÜNYANIN EN UZUN TELEFERİKLERİ ARASINDA

Alternatif turizmin en önemli örneklerinden birisi olan ve 4 bin 350 metrelik hat uzunluğu ile dünyanın en uzun teleferikleri arasında yer alan Olympos Teleferik, alt istasyondan aldığı yolcuları yaklaşık on dakika içinde 2 bin 365 metredeki zirveye taşıyor. Olympos Teleferik, işletmeye açıldığı 2007 yılından bu yana Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.