Olympos Teleferik İlk Skyrunning’in ev Sahibi

Olympos Teleferik İlk Skyrunning’in ev Sahibi : Çok markalı spor perakendecisi Sportive, sporu ve sporcuları destekleyerek sportif faaliyetlere devam ediyor. Türkiye’nin ilk skyrunning yarışı olan “Mammut Tahtalı Run To Sky” yarışması, Sportive’in Türkiye distribütörlüğünü yaptığı ve yarışmanın isim sponsorluğunu üstlenen dünyaca ünlü spor markası Mammut’un katkılarıyla düzenlenecek.

Çıralı’dan 2365m zirveye…

Antalya’nın Çıralı beldesinde dünyanın en güzel 10 plajından biri olarak kabul edilen Çıralı sahilinde 20-22 Mayıs tarihlerinde ikinci kez düzenlenecek olan “Tahtalı Run To Sky”, birçok yarıştan farklı olarak deniz seviyesinden başlayıp 2.365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın Olympos Teleferik tesislerindeki zirvesinde sona erecek.

Adrenalin tutkunu sporcuların ve sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği “Tahtalı Run To Sky” yarışması, üç ayrı kategoride düzenlenirken, Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü yaptığoı açıklamada, “ Olympos Teleferik olarak birçok spor ve diğer organziasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. 20-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Mammut Tahtalı Run To Sky’ organziasyonununda da ev sahipliğimiz olacak. Herkesi bu güzel etkinliğe davet ediyoruz”dedi.

Etaplar renkli görüntülere sahne olacak

Tahtalı Run To Sky’ın 28 km uzunluğunda olan ve sadece yukarı doğru koşulabilen yarış parkuru, helenistik dönemden günümüze kadar ulaşan ve dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotalarından olan Likya Yolu’nu takip edecek şekilde hazırlandı. Tahtalı Vertical Kilometer 5 km. uzunluğunda ve Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan VK yarışı olmakla beraber 5 km. içerisinde bitişe ulaşmak için 1000 metre irtifa kazanılması gerekli olan bir yarış.

Chimera Run ilk olimpiyatların düzenlendiği Olympos Antik kentinde ilk olimpiyat meşalesinin yeniden yakılması amacıyla düzenlenen 10 km. lik bir halk koşusu da yer alıyor.