Orduda Teleferik Bakıma Alınacak

Orduda Teleferik Bakıma Alınacak :Ordu’nun turistik bölgesi Boztepe’ye ulaşımı sağlayan teleferikte bakım yapılacağı bildirildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin iştiraki ORBEL AŞ tarafından işletilen teleferiğin “22 bin 500 İşletim Saat Bakımı” kapsamında ikinci etap bakım çalışmalarının yapılacağı belirtildi.

Bakım çalışmalarıyla en emniyetli ulaşım araçlarından teleferiğin güvenilirliğindeki olası risklerin test edilerek bertaraf edileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ordu’nun turizm hizmet alanı içerisinde önemli bir yere sahip olan teleferiğin yıllık bakım giderleri de dikkat çekiyor. Dönemsel olarak bakıma alınan teleferikte sadece tamir ve standart bakım için 2015 yılında 538 bin lira harcama yapılmış olup, 2016 yılında da ağır bakım gideri olarak toplam 600 bin lira harcama yapılması planlanıyor. Teleferiği kullanan ziyaretçilerimiz, düzenli yapılan bakım çalışmaları sonucunda seyahatlerini daha güvenli gerçekleştiriyor.”

Açıklamada, son iki yıl içinde toplam bir milyon 138 bin lira bakım harcaması yapılan teleferiğin saatlik, aylık, 6 aylık ve yıllık bakımlarının periyodik olarak yapıldığına işaret edildi.

Birinci etap bakım çalışmalarının, 18-22 Nisan 2016 tarihlerinde yapıldığı aktarılan açıklamada, 17 Ekim-15 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek ikinci etap bakım süresince teleferiğin hizmet vermeyeceği kaydedildi.