Otizmli İkizler Türkiye Şampiyonluğunu Paylaştı

Otizmli İkizler Türkiye Şampiyonluğunu Paylaştı :Erzincan’da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası’na otizmli ikizler damga vurdu.

ERZİNCAN’da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası’na otizmli ikizler damga vurdu. İkiz sporcular 12 yaşındaki Muhsin Murat ve Aliye Zeynep Bingül kardeşler, kendi yaş gruplarında Türkiye şampiyonluğunu paylaştı. İkizler Polonya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası Munzur Dağı’nın eteklerinde bulunan 2 bin 700 rakımlı Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi’nde yapıldı. 20 ilden 19 kulüp, 38 sporcunun katıldığı şampiyona, büyük çekişmeye sahne oldu. 16’sı bayan toplam 38 özel sporcu Alp Disiplini ve Kayaklı Koşu kategorilerinde dereceye girmek için ter döktü. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül’ün otizmli ikiz çocukları Muhsin Murat ve Aliye Zeynep Bingül, Türkiye şampiyonu oldu.

Yaş gruplarında Türkiye’nin tek lisanslı sporcuları olan ikizlerin madalyalarını Vali Süleyman Kahraman verdi. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül çocuklarını yarış ve madalya töreninde yalnız bırakmadı. Yarışmalarda dereceye giren diğer özel sporcular madalyalarını Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Belediye Başkanı AK Partili Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir’den aldı.

Otizmli ikizlerin antrenörü Melih Yavuz Akıncı, geçen yılda Sarıkamış’ta yapılan Türkiye Şampiyonasında Muhsin Murat ve Aliye Zeynep Bingül kardeşlerin Türkiye Şampiyonu olduğunu anımsatarak, “Dünya şampiyonluğu için çok çalıştık. Kazanacağız inşallah” dedi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Yunus Kabil, “Erzincan’daki kayak merkezi gerçekten çok güzel. Türkiye ve Dünyada bir marka olma yolunda adım attığını gördük. Şampiyonaya 20 ilden 38 sporcu katıldı. Şampiyonlar, önümüzdeki ay Polonya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na katılacaklar. Geçen yıl özel sporcular, Dünya İkincisi oldu. Bu yıl da inşallah dünya derecesi alarak ülkemize dönecekler” diye konuştu.