Palandöken Kayak Merkezi Yarıyıl Tatili İçin Konuklarını Bekliyor

Palandöken Kayak Merkezi Yarıyıl Tatili İçin Konuklarını Bekliyor :Son yıllarda kış turizmine yapılan yatırımlarla adından söz ettiren Erzurum, dünyanın sayılı kayak pistlerini bünyesinde barındıran Palandöken Kayak Merkezi ile yarıyıl tatilinde kayakseverleri ağırlayacak.
1 saat önce

Son yıllarda kış turizmine yapılan yatırımlarla adından söz ettiren Erzurum, dünyanın sayılı kayak pistlerini bünyesinde barındıran Palandöken Kayak Merkezi ile yarıyıl tatilinde kayakseverleri ağırlayacak.”Kış turizminin parlayan kenti” olarak öne çıkan ve Palandöken Kayak Merkezi ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Erzurum, sömestir tatilinde öğretmen, öğrenci ve velileri ağırlamaya hazırlanıyor.Binlerce yıllık geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan kültür şehrinde, tatilcilere kayak zevkinin yanı sıra cağ kebabı, kadayıf dolması ve kesme çorbası gibi yöresel lezzetler ve birçok eğlence programı da sunulacak.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi İshak Karadaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşsiz bir tatil geçirmeleri için öğretmenleri, öğrencileri ve velileri Erzurum’a beklediklerini söyledi.Erzurum’un Türkiye’nin en güzel kayak merkezlerine sahip şehirlerin başında geldiğini ifade eden Karadaş, şöyle konuştu: “Pistlerimizdeki kar kalınlığı 80 santimetrenin üzerinde. Şuan otelinden tutun, ulaşıma ve pistlere kadar her şey hazır. Zevkli bir kayak geçirmeleri için öğrencileri ve velileri yarıyıl tatilinde Erzurum’a bekliyoruz.

Erzurum’da çok zevkli bir tatil geçireceklerine inanıyoruz. Bununla ilgili bütün otellerimiz, valilik ve belediye elinden geleni yapıyor. Tatilciler, Erzurum ile alakalı planlarını ve rezervasyonlarını şimdiden yapsınlar. Otellerimizde yarıyıl tatiliyle ilgili yüzde 80 doluluk oranı var. Tatilcilerimiz sıkıntı yaşamak istemiyorlarsa rezervasyonlarını bir an önce yapsınlar.””Veliler öğrencilere kayak tatili hediye etsin”Kayağın ülkede vazgeçilmez sporlar arasında yer aldığını dile getiren Karadaş, Erzurum’un kayak sporuyla kalkınma yaparak atağa geçtiğine dikkati çekti.Erzurum, Kars, Kayseri ve Erzincan’ın kayağı bir kalkınma hamlesi olarak gördüğünü anlatan Karadaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“O nedenle şimdiden gençlerimizi kayağa alıştırmamız gerekiyor. Bütün velilerden öğrencilere kayak tatili hediye etmelerini istiyoruz. Erzurum çok güvenli bir şehir. Veliler hiç tereddüt etmeden buraya gelsinler. Dadaşlar olarak onlara kucak açmış bekliyoruz. Erzurum’da kayak, snowboard, buz pateni, buz hokeyiyle ilgili bütün salonlarımız hazır. Veli ve öğrencilerimizi inanılmaz güzel bir tatil bekliyor. Erzurum’da sadece kayak değil, tarihi ve kültürel bir gezi onları bekliyor. Burada tarihi turlarımız da var. Buraya gelen tatilcilerimiz, Erzurum’un vazgeçilmez lezzetlerinden cağ kebabı ve kadayıf dolmasını da tadabilecekler.”