Palandöken kayakseverleri bekliyor

Palandöken kayakseverleri bekliyor :Türkiye yılın en sıcak mevsimini yaşarken, Erzurum Palandöken’de kayak keyfi tüm hızıyla sürüyor.

Dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında bulunan Palandöken kayakseverlerin akınına uğruyor. Son yılların en sıcak mevsiminin yaşandığı Türkiye’de kayak tutkunları 1 Nisan kadar doya doya kayak yapmanın tadına varacak. Adeta bahar mevsiminin yaşandığı bugünlerde kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu pistlerde kayakseverleri ağırlayan kayak merkezindeki oteller 30 günlük süreyi de dolu dolu geçirecek.

SUNİ KAR SİSTEMLERİ DE DEVREYE GİRİYOR
Sıcak havanın Palandöken’i etkilemediğini belirten otel işletmecileri, “Aşırı sıcaklar nedeniyle bir çok kayak merkezi sezonu kapattı. Palandöken’de ise Nisan ayına kadar kayak yapılabilecek. Gündüz sıcak hava etkisini gösterse de akşam sıcaklık eksi derecelere kadar düşüyor. Ayrıca suni kar sistemleri de devreye giriyor. Yani artık kayak sezonu bitti diyenler yanılıyor. Palandöken’de Nisan ayına kadar kayak var”dediler

AYDINLATILAN PİSTLERDE GECE DE KAYAK İMKANI
Öte yandan kayak tutkunları Palandöken’de gece de kayak yapma imkanı buluyor. Aydınlatılan pistlerde akşam 20:00’a kadar kayak imkanı bulduklarını da ifade eden kayakseverler, “Burası gündüz kayma imkanı bulamayanlar için bulunmaz bir fırsat. İşten çıkıp kayak yapmaya geliyoruz. Akşam 20:00’a kadar pistlerde doyasıya kayak yapmanın tadına varıyoruz”diye konuştular.

VALİ ZİRVEYE ÇIKTI KAYAK TUTKUNLARINI ERZURUM’A DAVET ETTİ
Kayak tutkusuyla tanınan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ise kayakseverleri Erzurum’a davet etti. Henüz kayak sezonunun bitmediğini belirten Altıparmak, “Palandöken’de sezon devam ediyor. Daha kayak yapmak için fırsat var. Tüm kayak tutkunlarını Erzurum Palandöken’e bekliyoruz”dedi.