Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi Büyükşehir Belediyesine devredildi

Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi Büyükşehir Belediyesine devredildi :Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen düzenlediği basın toplantısında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi bünyesinde bulunan Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri’nin devrinin kendilerine verildiğini bundan sonra tesislerin belediye bünyesinde eksikliklerin giderilerek daha kaliteli bir şekilde hizmet vereceğini belirtti.

Palandöken Cafe 25 tesislerinde düzenlenen basın toplantısına Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda kayak merkezlerinin devri ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken ve Konaklı Kayak merkezlerinin devralınma işlemlerinin tamamen gerçekleştiğini ifade etti. Sekmen, “Hepimizin arzusu Palandöken ve Konaklı Kayak merkezlerinin idaresinin alınmasıydı. Devir alınması tamamen gerçekleşti. Şu anda bu tesislerin durumunu basın mensubu arkadaşlara tanıtmak istedik. Bir işin uzaktan yönetimi ile yerinden yönetimi arasındaki farkları sizlerle paylaşmak isterim. Yıllardır bu tesisler burada ama gelip burada kayak yapan insanların sorunları çözülmedi. İşte bu sorunların ne kadar kısa zamanda çözülür sorunlar olduğunu sizlere anlatmak isterim. Bu tesisleri almamızdaki amaçta tam olarak budur.” dedi.

“Büyükşehir’den Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri için dev projeler”

Devir teslimi gerçekleşen Palandöken ve Konaklı Kayak merkezlerinin büyük eksiklikleri olduğunu ve önceki yıllar içerisinde büyük oranda zarar ettiğini dile getiren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Palandöken ve Konaklı Kayak merkezlerimizde büyük eksiklikler var. Ben ilk önce Palandöken Kayak merkezinin eksikliklerin saymak istiyorum. Otopark eksikliğimiz var. Buraya gelen vatandaşlar bu durumda zorluk çekiyorlar. Danışma ofislerinin kurulması gerekiyor, halka açık kafeteryalar yapmak istiyoruz. En büyük eksiklik bayan kayakçılarımız da var ve lavabo yok. Bunu yapacağız. Mescit eksikliğimiz var. Pistlerde sıcak/soğuk içecek istasyonları kurmayı planlıyoruz. Gelen vatandaşlarımız kayak yaptıktan sonra sıcak/soğuk bir şeyler içmesi için. Gölettin su tutması için çalışmalar yapacağız. Palandöken- Konaklı ulaşım hattı kuracağız, ulaşım adına sorunların çözülmesi için. Diğer eksikliklerimiz ise, kapalı pistleri açacağız. Ejder, vadi, 27 nolu pist gibi. Gondol 2 liftinin çalıştırılması, ski pass bilet siteminin doğru çalıştırılması, suni karlama sisteminin ve makine ekipmanlarının bakım onarımlarının yapılması. Güvenlik kamera eksikliği var. Arama kurtarma ve tahliye eylem planı yapılması ile birlikte ekip ve ekipman kurulması gerekiyor. 4 adet lift sisteminin yeniden yapılması, dağın mevcut haritası yok bunun yeniden çizilmesi gerekiyor. Bakım evleri yetersiz ve ısıtma ve altyapı problemleri var. Bütün binalarda çatıdan ve zeminden su alma problemleri var bu nedenle binaların bakım onarımlarının yapılması gerekiyor. Dağda ve şehirde bilgilendirme ekranları yok. Pistlerin altyapı ve su kanalı problemleri var. Vatandaşın ve otel müşterileri için market yok. Son olarak eksiklikte bankamatiklerin olmaması vatandaşlar bu nedenle şehir merkezine inmek zorunda kalıyor. Bu eksiklikleri tamamlamaya çalışacağız. Konaklı kayak merkezinin de Palandökende ki eksikliklerle aynı. Yalnız Konaklı kayak merkezimiz yanlış konumlandırılmasından dolayı alanda şiddetli rüzgar var ve bu sebepten dolayı tesisler 135 kayak gününün sadece 30 günü açık kalabiliyor. ”

“Rus Turistlerin gelmesi için 4 maddelik anlaşma yaptık”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov ile görüştüğümde sizlerin vatandaşlarını buraya nasıl getireceğiz diye sordum. Daha sonra karşılıklı sözlü olarak 4 maddelik bir anlaşma yaptık. O maddeler doğrultusunda Rusya ile Erzurum arasındaki sezonluk tatil bağlarını güçlendireceğiz. Ayrıca Rus turistlerin Erzurum’a gelmelerini veya Erzurumlu iş adamlarının Rusya’ya rahat bir şekilde gidip gelmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Devir teslim töreninin tamamlanmasından sonra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen beraberinde ki basın mensupları ile Palandöken Kayak Merkezinde incelemelerde bulundu.