Rize Kış Turizm Merkezi Olmaya Aday

Rize Kış Turizm Merkezi Olmaya Aday :Rize İl Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize’de artan kış aktiviteleri ve plan proje aşamasında olan iki önemli kış turizm yatırımının hayata geçmesi ile Rize’nin önemli bir kış turizm merkezi haline geleceğini söyledi.

Rize’de son on yıldır yapılan Heliski Sporu, Ayder Kardan Adam Şenlikleri, Petran Kayak Yarışmaları ve Ovit Kar Şenlikleri gibi kış etkinlikleri yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da on binlerce turistin Rize’ye akın etmesini sağlıyor. Kış turizm etkinlikleri, İkizdere ve Çamlıhemşin’de bulunan termal su kaynakları ve sağlık turizm alternatifleri Rize’de turizmin yılın 12 ayına yayılmasını da sağlıyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren İl Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, kış turizminin tepe noktası olarak kabul edilen helikopterli kayak sporu (Heliski) ile Rize’de kış turizminin canlanarak geliştiğini belirterek, “Yaklaşık 10 yıl önce Kaçkarlar’da başlayan Heliksi sporu ilimizde kış sporlarının ve kış turizminin gelişiminde önemli bir kıvılcım oldu. Heliski bölgemizin sahip olduğu doğal kış turizmi potansiyelinin de ortaya çıkmasında etken oldu. Bu yıl da heliksi organizasyonu için bakanlığımıza başvuran bir firma gerekli izinlerini aldı. Firmanın Ocak ayı sonlarında faaliyetlerine başlamasını bekliyoruz. Faaliyetlerin başlaması ile dünyanın bir çok farklı bölgesinden profesyonel kayakçılar ilimize gelerek yaşadıkları deneyim ile bölgemizin tanıtımına katkı sağlayacaklar” dedi.

İKİ ÖNEMLİ TURİZM YATIRIMI

Hocaoğlu, bu yıl da Ayder Kardan Adam Şenliği, Ovit Kar Şenliği ve Petran Kayak Yarışları gibi bir çok etkinliğin kış aylarında da turizmi canlı tutacağını ifade ederek “Bu etkinlikler kış aylarında da binlerce yerli ve yabancı turistin yaylalarımıza akın etmesini sağlayacak. Geçmişte kış aylarında yaylalarımızda bulunan otellerimiz boş olurdu. Son yıllarda ise turistler kış aylarında otellerde yer bulabilmek için önceden rezervasyon yapmak zorunda kalıyor. Bunlar ilimiz adına sevindirici gelişmelerdir. Bakanlığımız tarafından da takip edilen Hazindağ Kayak Merkezi ve Ovit Kış Sporları Merkezi için plan proje çalışmaları devam ediyor. Ödeneği çıkartılan bu iki önemli proje ihale aşamasına kadar geldi. Bu iki projenin da hayata geçirilmesi ile Rize, Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden bir tanesi haline gelecek” diye konuştu.

TERMAL TESİSLER TURİZMİ 12 AYA YAYIYOR

Hocaoğlu, Rize’nin sahip olduğu termal su kaynaklarının ildeki turizmin 12 aya yayılmasında büyük önem taşıdığının altını çizerek, “İkizdere ve Çamlıhemşin ilçelerimizde iki önemli termal kaynağa sahibiz. İkizdere İlçemizin sahip olduğu termal su içerdiği mineral bakımından dünyanın en kaliteli kaynaklarından bir tanesi olarak gösteriliyor. Bu iki önemli kaynak ilimizdeki sağlık turizmini 12 ay canlı tutuyor. Termal kaynaklardan istifade etmek isteyen yerli ve yabancı turistler yaz aylarında olduğu gibi kışın kar altında da gelip modern tesislerde hem termal havuzlara girme imkanı buluyor hem de beş yıldızı aratmayacak konaklama imkanı buluyor” şeklinde konuştu.