Rizeli teleferik yaptı adını lazferik koydu

Rizeli teleferik yaptı adını lazferik koydu :Rizeli vatandaşlar Ovit Dağı’na çıkmak için 300 metrelik teleferik hattı kurdu, adını da ‘lazferik’ koydu

Rize’nin İkizdere İlçesi’nde yaşayan İhsan Ekşi, 2640 rakımlı Ovit Dağı’nda kayak yaparken kullanmak için, 10 bin lira harcama yaparak ilginç bir teleferik sistemi kurdu. 300 metre çelik tele asılı makaralı kabini olan ve elektrikle çalışan sistemi kullanarak kolaylıkla zirveye çıkanlar, süratle kayarak aşağı iniyor.

Bölgede yük taşımada kullanılan ilkel teleferiklerden esinlenen İhsan Ekşi, yılın 8 ayını karla kaplı geçiren Ovit Dağı’nda, dağın yamacına 300 metre uzunluğunda zemine yakın yükseklikte çalışan teleferik sistemi kurdu.

İki çelik tele asılı 2 kişilik makaralı kabini bulunan ve elektrikle çalışan ilginç teleferik, 2 dakikada zirveye çıkıyor. Kabine binerek zirveye ulaşanlar, bölgede ‘Lazboard’ olarak bilinen kayak tahtaları ve profesyonel kayakçıların kullandığı Snowboard’larla kayak yaparak büyük keyif yaşıyor.

“TELEFERİK DEĞİL LAZFERİK”

Teleferikten esinlenerek kurduğu sisteme, ‘Lazferik’ adını koyan İhsan Ekşi, yılın 8 ayı boyunca karla kaplı Ovit Dağı’nın ideal kayak alanı olduğunu belirterek, “Mayıs ayında bile Ovit’te 1.5 metre kar var. Haziran ayı sonuna kadar kayak yapabiliyoruz. Ancak daha önce yürüyerek zirveye çıktıktan sonra kayarak aşağı iniyorduk. Haliyle tırmanmak çok yorucu oluyordu. Böyle bir sistem kurmak istedim. 10 bin liraya mal oldu. Şimdi arkadaşlarla kabine biniyor ve zirveye kolayca çıkıyoruz” dedi.

“İŞİMİZ KOLAYLAŞTI”

Teleferiğin devreye girmesi sonrasında her şeyin çok daha kolaylaştığını anlatan İslam Havuz ve Cengizhan Kurt da, “Zirveye tırmanmak çok yorucu oluyordu. Teleferikle işimiz kolaylaştı. Mayıs ayında kayak yapmak artık çok daha keyifli oluyor” dediler.