Sapanca Gölü İzmit Körfezi teleferik projesi ihale aşamasına geldi

Sapanca Gölü İzmit Körfezi teleferik projesi ihale aşamasına geldi :Yıllardır hayali kurulan Sapanca Gölü İzmit Körfezi teleferik projesi ihale aşamasına geldi.

Söz konusu proje ile Doğu Marmara’nın en güzel yerlerinden biri olan Sapanca Gölü ve İzmir Körfezi kurulacak teleferik hattı sayesinde tepeden seyredilecek ve Samanlı Dağları üzerinde bulunan Kartepe Kayak Tesislerine ulaşılacak.

Söz konusu proje hakkında açıklamalarda bulunan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in verdiği bilgiye göre, teleferik hattı 2 Etap’ta tamamlanacak. İlk kısım İzmit, Derbent Mahallesi’nde inşa edilecek. Teleferiğin başlangıç noktası olan bu kısımda lüks bir otel de inşa edilecek. Derbent Mahallesi’nden başlayan teleferik 4.7 kilometrelik hat boyunca yükselecek ve Saman Dağların en yüksek noktası olan Kuzuyayla bölgesine ulaşacak.

Teleferik hattı, Sapanca Gölü’nün içinde yüzlerce tür ağacı barındıran ormanların üzerinden geçerek eşsiz bir doğa manzarası seyredilecek.

Zirvede bulunan Kartepe Kayak Tesisleri söz konusu teleferik hattı ile çok daha hareketli hale gelecek. Bölge turizmine büyük katkı sağlayacak teleferik projesinin ikinci ayağı, Seka kampından başlayan ve Sapanca Gölü üzerinden geçerek Derbent’te dönen dört buçuk kilometrelik bir hat olarak yapılacak. Teleferik hattı üzerinde sürekli işleyecek olan teleferik kabinleri ise en fazla 10 kişi alacak şekilde yapılacak.

Söz konusu proje bittiğinde Arap ülkelerinden bol turist gelmesi bekleniyor. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez Sapanca Gölü’nde yapılan su kayağından sonra Kartepe’de yaz günü kar kayağı yapılabileceğini ifade etti.

Başkan Üzülmez Sapanca Gölü İzmit Körfez teleferik hattı ihalesi için bütün gerekli altyapı dosyalarını hazırladıklarını belirterek, Kamu İhale Kurumu’ndan gün almayı belirterek, Sapanca Gölü İzmit Körfezi teleferik hattı çalışmalarına 2017 yılının bahar aylarında başlayacağını Projenin bir buçuk yılda tamamlanmasının planlandığını söyledi.