Sarıkamış Kayak Merkezi telesiyeji test çalışması yapıldı

Sarıkamış Kayak Merkezi telesiyeji test çalışması yapıldı :Kars Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 3 ay önce hasar gören telesiyej yenilenerek hizmete hazır hale getirildi. Telesiyejin bugün test çalışması yapıldı ve ilk sandalye Türk bayrağıyla birlikte zirveye gönderildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Sarıkamış Kayak Merkezi’nin yenilenen 2. etap telesjyej istasyonunda deneme sürüşü gerçekleştirildi. Test aşaması yapılan tesisin ilk sandalyesi Türk bayrağı ve çam fidanlarıyla birlikte hatta verildi. Alkışlar eşliğinde gönderilen sandalyenin ardından 24 saat sonra pist vatandaşların hizmetine sunulacak. Test sürüşünün faaliyete sokulmasıyla birlikte Kafkas Halk Dansları topluluğu bir gösteri sundu.

Etkinliğe, Kars Valisi Günay Özdemir, Iğdır Valisi Davut Haner, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksay, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, Festivalin Ana Sponsoru Ögel Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Suat Ögel, AK Parti eski İl Başkanı Remzi Aras, ilgili kurum amirleri ve çok sayıda kayaksever katıldı.

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Göksal Toksoy, “Telesiyejimizin İsviçre’den halatı geldi. Avusturya’dan mekanik parçaları geldi. son teknolojik ve donanımlı tesis yapıldı. Tesisimiz böylelikle yenilendi. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, Genç ve Spor Bakanlığımızın çok katkıları oldu. Yöre milletvekillerimiz çaba sarfettiler. Sayın valimiz, sayın kaymakamımız çok gayret sarfettiler. Ben kendilerine; Sarıkamış halkı ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Burada kış oyunları festivalimizde birlikte başladı. Bu festival Türkiye’de ilk defa Sarıkamış’ta yapılıyor. Sarıkamış şu anda gördüğünüz gibi doğal coğrafyasıyla muhteşem bir görünümde. Kış oyunları festivali ve offroad yarışlarıyla özellikle kayak, kızak yarışlarına, bisiklet yarışlarına, araba yarışlarına çok uygun pistleri mevcut. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir pist yok. Onun için burada organize edildi. SERKA’nın, Valiliğimizin, Kaymakamlığımızın, milletvekillerimizin desteği ile böyle bir organizasyon yapıldı. Tanıtım açısından gerçekten çok önemli bir organizasyon. Bu anlamda katlı sunan herkese Sarıkamış ilçem adına teşekkür ediyorum:” dedi.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman da, “Gerçekten bugün güzel bir havada dünyada özgün bir yeri olan, özel bir yeri olan, kristal karıyla, sarıçam ormanlarıyla muhteşem bir doğaya sahip Sarıkamış ilçemizde ilk defa bu sene böyle bir etkinlik düzenleniyor. Önceki yıllarda benzeri programlar düzenlendi, offroad yarışları düzenlendi ama bu sene bir dizi etkinlikle, yaklaşık 35 araçla yurt içinden ve yurt dışından katılımlar oldu. Snowboard, kayak, kızak, biblo yapımı gibi çok çeşitli faaliyetler burada iki gün boyunca devam ediyor. İnşallah bu güzel havada Sarıkamış’ın bu doğal güzelliklerini hep beraber tecrübe edeceğiz. Sayın valimiz, vekillerimiz, SERKA, Belediye Başkanımız Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle bu etkinlik bu noktaya geldi. İnşallah geleneksel hale gelir ve hep birlikte önümüzdeki yıllarda da bu coşkuyla buluşuruz.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Selahettin Beyribey ise, “Sarıkamış, kayakla ilgili çok önemli bir merkez. Ben doktor olduğum için o boyutuyla yorum yapmak istiyorum. Burada dikkat edin güneş gözlüğü kullanan kardeşimizin sayısı yüzde 10 bile değil. Tek sebebi var Sarıkamış’tan dolayıdır. Diğer hiçbir kayak merkezinde güneş gözlüksüz veya gözlüksüz kayak yapma ihtimaliniz yoktur. Sarıkamış hariç. Sebebi; ormanların içerisinde kayak yaptığınız içindir. Bugün önemli bir gün; Kış Oyunları Festivali yapıyoruz. Bir çok ilden, bölgeden gelen kardeşlerimiz burada yarışıyorlar. Yine buradaki kristal karın, doğanın çamla beraber, karla beraber bir bütünlüğü cazip hale getiriyor. Biz inşallah bunu gelecekte daha da büyüteceğiz. Türkiye’nin her köşesinden bu önemli merkezimize insanların gelmesini sağlayacağız. Burada emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. bilesiniz ki bizler; buradaki yöneticileriniz, hepimiz buraya gelen bütün kardeşlerimizi yüreğimizde hissediyoruz. Onların her zaman buraya gelmelerini arzu ediyoruz. Hizmetin daha iyi gelmesini de sağlayacağız. Kayak merkezimiz bununla kalmayacak, daha da gelişecek inşallah gelecekte kışın buranın nüfusunun en az 200 bin nüfus olduğu günleri de göreceğiz diyorum.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ahmet Arslan da, “Sarıkamış elbette ki kristal karı ile çamlar arasındaki pistleri ile ayrıcalıklı bir yer. Ancak ayrıcalıklı bir yerin anlatılması lazım, hizmet edilmesi lazım. Biz bu ayrıcalıklı yere hizmet ediyoruz, anlatıyoruz, anlatmaya çalışıyoruz. Değerli Sarıkamış’ı değerli kılan sizin gibi misafirlerimiz bu tip etkinliklerle Sarıkamış’a gelenlerdir. O yüzden sizlere müteşekkiriz ki değerli Sarıkamış’ın değerinin fark edilmesi adına bugün buradasınız. Bu etkinliğimize paydaşlık ediyorsunuz, eşlik ediyorsunuz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Günay Özdemir ise şunları söyledi:
“Bu sene organizasyona yurt dışından da katılım oldu. Biz gelecek yıllarda bu tür faaliyetleri uluslararası bir alana taşımayı hedefliyoruz. Onun için bugünden itibaren bu çalışmayı da başlatıyoruz. Çünkü; bizim buradaki alt yapımızla, fiziki yapımızla dünyada bu şekilde faaliyetlerin yapılabileceği ender yerlerden birisi. Türkiye’de kayak merkezleri içerisinde bu şekilde alt yapısı olan, fiziki yapısı olan başka bir merkez yoktur. Onun için buradaki bu faaliyetleri inşallah uluslararası düzeye taşıyacağız. Bu sene bu çalışmayı ağırlıklı olarak kamunun sponsorluğunda yaptık. Sivil toplum örgütlerimizden ve Karslı, Sarıkamışlı işadamlarımızdan sponsor olanlar oldu. Ama benim asıl isteğim; ulusal ve uluslararası düzeydeki şirketlerimizin burada sponsor olmalarını ve onlarla işbirliği şeklinde bu işi yapmak istiyoruz. Ben onun için özellikle ulusal ve uluslararası şirketlerimize Sarıkamış’ı görmeleri ve Sarıkamış’taki bu faaliyetleri birlikte organize etmeyi öneriyorum. Buradan çağrı yapıyorum ve onların da burada faaliyet yapmasını bekliyorum. İnşallah gelecek yıllarda bu çağrımızın, bu faaliyetimizin, bu beraber çalışmamızın meyvesini alacağımıza inanıyorum. Buraz önce sayın vekilimizin belirttiği gibi burada 200 bin kişinin gelecek yıllarda misafir edilmesi zaten planlandı. Turizmi ilgili zaten Erzincan, Erzurum, Kars, Sarıkamış olarak bölge planlaması da devam ediyor. Sarıkamış merkezli yatırımlarımız devam ediyor. Bu konuda Gençlik Spor Bakanlığımızın, Sayın Başbakanımızın, özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın ciddi destekleri var. Bunu da sayın vekillerimiz takip ediyor. Bu konda gelecek yıllarda bu hedefe çok rahat ulaşacağız. Onun için ulusal ve uluslararası organizasyon firmalarıyla da bu işin beraber çalışmasını inşallah yakında yapacağız. Bugünden itibaren de bu işe başlıyoruz. Hayırlı olsun diyorum.”